Kandidat za župana Franjo Rozman o velikem potencialu Ptuja

Franjo Rozman o potencialih Ptuja

“Potenciali so, realizacije vse do zdaj še ni bilo”. Kot kaže so do zdaj mnoge županjske ubljube ostale le pri gostilniški debati. Domačin Franjo Rozman, prihaja iz primestja, po izobrazbi diplomirani ekonomist, oče že odraslih otrok in je v Ptuju že 6 generacija tako, da dobro pozna tudi primestno problematiko. V tem intervijuju predstavi nekaj dobrih zamisli kako bo s svojo pravo ekipo delal na realizaciji že dolga leta še ne realiziranih dobrih potencialov prečudovitega Ptuja. Dotaknila sta se tudi Ptujske arheologije, ki je zaenkrat še vedno večni nerešen problem, zadeve se do zdaj niso premikale v pravo smer.

 

Znameniti travnik za sprehajanje psov, tam v okolici manjka dober gostinski objekt kjer bi se turisti lahko fotografirali in odnesli izjemne fotografije Ptujske pokrajine, Dominikanski samostan, okolica hotela Mitra, o arheološkem parku svetovnega pomena, omenjena je bila tudi betonska plošča sredi trga vredna 7.000.000eur in je pri tem tudi ostalo, kdo je imel takrat od tega največ koristi se še do danes ne ve. Govora je bilo tudi o Ptujskih podobah življenja.

Betonska plošča vredna 7.000.000eur.

Franjo Rozman bi delal tudi na tem, da se najde primeren objekt, ki bi bil namenjen arhivskemu muzeju, ravno zato je Franjo Rozman dal na svojo listo tudi arhitekta dr. Andreja Novaka, ki je zaposlen v Arhivi republike Slovenije.

Pogovori o 2000 letni Ptujski zgodovini in večne gostilniške debate kaj bi prejšnji in zdajšnji župani morali narest tudi glede arheologije in kulture pa niso. Franjo Rozman predstavi nekaj dobrih zamisli. Govora je bilo tudi o Dominikanskem samostanu, Ferkovemu muzeju, arheologiji in drugo. Dolga leta se je govorilo o megalomanskem projektu in obnovi, šlo naj bi za svetovno znamenitost, pa danes vidimo, da je vse drugo kot to. Po 12 letih še vedno ni prišlo do obnove tega samostana, prostori pa služijo le za občasne manjše koncerte.

Pogovor o arheološkem parku svetovnega pomena.

Franjo Rozman pravi, da ima Ptuj izjemno bogato zgodovino, ne znamo pa tega tržit oziroma iz tega potegnit najboljše kljub digitalni dobi in narediti več za prepoznavnost Ptuja oziroma tega najstarejšega mesta v državi. Že leta 2000 se je na veliko govorilo o raztavi samostanskih artifaktov ampak se to ni zgodilo je ostalo le pri govoricah. S takratno zamenjavo oblasti je bilo vse skupaj pozabljeno. Nujno je potrebna tudi prenova strehe in še vedno čaka na realizacijo.

Ptujske podobe, tempeljsko mesto.
Pogovor o ureditvi in izboljšavah Ptujskega jezera.

Franjo Rozman je omenil tudi postavitev brunarice leta 1982, njegove prve surfarske korake in o njegovem sodelovanju na mednarodni regati in da se od takrat v vsem tem času v 40 letih ni kaj dosti spremenilo. Dva objekta gostinskih dejavnosti sta tam že dlje časa zaprta. Iz strani občine Ptuj bi bilo lahko narejenega veliko več. Leta 2010 je imel en kandidat za župana ideje o plažah in tuših, vendar je to ostalo le pri ideji.

Franjo Rozman pravi, da na jezero vsako leto prihaja veliko sprehajalcev psov, tekačev, kolesarjev, družin in da bi jim morala ponudba sledit, pa do danes temu ni bilo tako. Kandidat za župana Ptuja Franjo Rozman je prepričan, da je čas za spremembe in bo konkretno s svojo ekipo delal na realizaciji le teh.

Zahvala tudi Ptuj Leaks za odličen interviju.

Koga boste podprli za župana v MO Ptuj

Rezultati

Loading ... Loading ...

Preberite še:

Dokaz kako očrniti brezmadežnega dr. Anžeta Logarja

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prevarant Darko Horvat je za Musarjevo finančni genij

Golobova vlada ukinja muzej vojne za Slovenijo

TS