Franc Breznik uredil več ton svežega sadja in zelenjave v Lenartu

Občina Lenart je preko izjave sporočila, da so humanitarne organizacije na območju Lenarta danes prejele več tonsko donacijo svežega sadja in zelenjave, ki jo je uredil bivši poslanec in sedanji državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Breznik. Sadje in zelenjavo je doniralo slovensko podjetje Derby iz Ljubljane, prevoz pa je uredila Občina Lenart, gre pa za 1250 kg čebule in 1883 kg banan.

 

Delitev sadja in zelenjave je potekala različno: Rdeči križ in Karitas sta večji delež donacije namenila stanovalcem Doma sv. Lenarta in Socialno varstveni zavod Hrastovec, kjer so donacijo hvaležno sprejeli.

Civilna zaščita pa bo sadje in zelenjavo razdelila med zdravstveno osebje v Zdravstvenega doma Lenart, lekarniški enoti v Lenartu, policistom in drugim, i so v tem času v “prvih bojnih linijah”.

Župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger je dobrodelno gesto pozdravil in se zahvalil g. Brezniku za posredovanje ter pripadnikom civilne zaščite, ki pomagajo pri razdelitvi.

“V teh časih smo hvaležni prav vsake dobronamerne geste. Veseli me, da znamo stopiti skupaj in si pomagati. V kriznih situacijah naj štejejo dejanja, ne besede. Prepričan sem, da nam bo uspelo omejiti širjenje virusa SARS-CoV-2, saj se zavedamo, da druge možnosti ni. Hvala vsem za razumevanje situacije in sodelovanje v tej skupni akciji,” je še povedal župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger.

MR