Festival Ormoško poletje še do konca julija

Od 1. junija v Ormožu poteka festival Ormoško poletje 2018, še trije dogodki pa so ostali do zaključka, ki bo v soboto, 28. julija na ormoškem grajskem dvorišču. Ta petek v Ormož prihaja eden od najbolj vročih raperjev na slovenski glasbeni sceni Challe Salle.

V okviru največjega poletnega festivalskega dogajanja v Ormožu se bo v dveh mesecih zvrstilo veliko zanimivih prireditev z raznovrstnimi vsebinami in mnoge od teh je glavni organizator Javni zavod za turizem, kulturo in šport Ormož uspel izpeljati na prostem, na grajskem dvorišču v Ormožu.

Okrog 25 dogodkov raznolikih vsebin

Letošnje festivalsko Ormoško poletje so pričeli pravljično z učenci ormoške glasbene šole, do konca julija pa se bo v programu zvrstilo okrog 25 različnih dogodkov, ki so pritegnili širšo javnost in po obisku sodeč je bil program vsebinsko dober ter raznolik za vse generacije.

Utrinek z nastopa prleškega kantavtorja Tadeja Vesenjaka; foto: TIC Ormož

V sklopu prireditve Ormoško poletje 2018 so Ormožanci letos pripravili mladinsko predstavo iCankar, Center ponovne uporabe je pripravil modni večer z družbeno odgovornostjo in srečelov, učencev OŠ Ormož muzikal Ana, v sklopu festivala pa je Gimnazija Ormož z letnim koncertom proslavila obletnico obstoja s prireditvijo 20 let naših sledi. Sledili so koncerti in gledališke predstave, vinsko kulinarični dogodki, 5. Rožmarinkin festival, v sklopu festivala je bila tudi osrednja občinska proslava ob dnevu državnosti, pa 15. ormoški ulični tek in dan odprtih vrat v Ormoških lagunah.

V petek v Ormož prihaja raper Challe Salle

Festival Ormoško poletje vabi še ta in prihodnji konec tedna; foto: TIC Ormož

Na festivalu Ormoško poletje bo ta petek, 20. julija bo nastopil Challe Salle, trenutno najbolj vroč raper na slovenski glasbeni sceni, za še boljše počutje obiskovalcev pa bo poskrbel domačin Aljoša Majdič DJ-Minatti.

V soboto, 21. junija bo športno-glasbeni dogodek z Mladimi upi in Špelo Grošelj, zaključek festivala Ormoško poletje pa bo v soboto, 28. julija z OFAKuhjo in koncertom Neishe.
Foto: TIC Ormož