Festival Arsana: Svetovno stičišče glasbenih umetnikov v najstarejšem slovenskem mestu Ptuj

Foto: Albin Bezjak Vir: http://festivalarsana.com/o-festivalu/

Ptuj, najstarejše slovensko mesto, se vsako leto v juliju prelevi v živahno svetovno stičišče glasbenih umetnikov iz vsega sveta. Mednarodni glasbeni festival Arsana, ki je v svojih štirinajstih letih obstoja že ponudil več kot 1000 dogodkov različnih glasbenih žanrov, gostil preko 10.500 umetnikov mednarodnega slovesa in privabil skoraj pol milijona obiskovalcev iz vseh koncev sveta, se je uveljavil kot eden najprepoznavnejših in najbolj žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v Sloveniji in tem delu Evrope.

 

Arsana je festival, ki je privabil številne eminentne glasbenike, med njimi New York Voices, Take 6 (10-kratni dobitnik Grammyja), Naturally 7, The Swingles (5-kratni dobitnik Grammyja), Zbor Glinka, Ruski komorni zbor Smolny, Donavska filharmonija, Zagrebški komorni orkester, Ukrajinski mladinski orkester, Rade Šerbedžija & Miroslav Tadič, Stefan Milenkovich, Edin Karamazov, Kaliopi, Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Opera SNG Maribor s solisti, in še mnogi drugi. Njihove nastope spremljajo tudi domači glasbeniki, kot so Siddharta, Vlado Kreslin, Tomi Meglič, Gušti, Tabu, in še bi lahko naštevali. S tako izjemnim naborom glasbenih talentov je festival Arsana postal sinonim za vrhunsko glasbeno doživetje.

Letošnje leto predstavlja jubilejni 15. festival Arsana, ki bo potekal med 14. in 29. julijem na slikovitih prizoriščih zgodovinskega mesta Ptuj. Festival bo gostil več kot 350 domačih in tujih ustvarjalcev na več kot 50 dogodkih. Poleg koncertov in nastopov se festival posveča tudi mlajšemu občinstvu in organizira otroške aktivnosti ter bogat spremljevalni program.

Festival Arsana je priložnost za vse ljubitelje glasbe, da doživijo vrhunske nastope umetnikov iz različnih žanrov, vključno s klasično, jazz, etno, world, rock in popularno glasbo. Prizorišča dogodkov so raznolika in vključujejo Kavarno Bodi, Arheološki park Panorama, Vrazov trg Ptuj, Mestno tržnico Ptuj, Trg na Ptujski Gori, Minoritski samostan Ptuj, Dom kulture MuziKafe, Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, Dvorano Glasbene šole Karol Pahor Ptuj in druge.

Med vrhunci letošnjega festivala Arsana so koncerti izjemnih glasbenikov, kot so Fed Horses & Čedahuči, Sašo Hribar & Renato Vindiš, Ditka Trio in Feri Lainšček, Joven Orquesta de Jaén, Estudiantina Ensemble, Vlado Kreslin, Mali bogovi & Teo Collori in Momento Cigano, Josipa Lisac, Hamo & Rudi Bučar ter mnogi drugi.

Festival Arsana predstavlja glasbeno doživetje v svetovnem merilu in je odlična priložnost, da se Ptuj uvrsti na zemljevid glasbenih prestolnic. Za več informacij o festivalu Arsana obiščite spletno stran http://festivalarsana.com. Ne zamudite priložnosti, da doživite edinstveno glasbeno izkušnjo v zgodovinskem mestu Ptuj, ki je prava paša za ušesa in dušo.

Vir: http://festivalarsana.com

MR