Festival Arsana in dobrodelna akcija “Za otroke Podravja”

Na mednarodnem glasbenem festivalu Arsana 2018 na Ptuju se že pripravljajo na otvoritev s kralji A-capella glasbe, Naturally 7 iz ZDA, ki bo 20. julija na dvorišču minoritskega samostana.

Ob 10. obletnici organizirajo še veliko dobrodelno akcijo »Za otroke Podravja«. Med letošnje vrhunce Asaninega festivala sodijo še Klemen Slakonja & All starts Orchestra, Tango story & Irena Yebuah Tiran, Vox Arsana & Vlado Kreslin, Papir, Patetico, Pliš, Bilbi, Severa Gjurin, Cubismo, Maja Keuc, Marko Črnčec trio, Sharp 6, Martin Belič, Magnifico in številni drugi.

Skupaj očistimo omare in razveselimo podravske otroke

10. obletnico festivala Arsana pa bo torej zaznamovala tudi velika dobrodelna akcija »Za otroke Podravja«, z območja Haloz in Slovenskih goric, ki je nastala v sodelovanju z Območno organizacijo Rdečega križa (OO RK )Ptuj, Radiem 1 in podjetjem Pikapolonica.

»Pred nami je poletni čas, ko bi radi starši poslali svoje otroke tudi na počitnice. Vsako leto organiziramo zdravstveno letovanje otrok v Punatu. Del letovanja sofinancira Zavod za zdravstveno zavarovanje, del pa bi ga morali starši, ki pa vsi nimajo teh sredstev, zato poravnamo njihov delež. Prav tako pred pričetkom šolskega leta dobimo številne prošnje staršev za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Za pomoč nimamo nikoli dovolj za vse, kljub temu, da zaostrujemo kriterij za pridobitev,« je razložila Marjana Cafuta, sekretarka Območnega združenja RK Ptuj.

Dobrodelna akcija traja do 31. julija

Od 1. julija do 31. julija, vsak delovni dan od 8. do 13. ure, na sedežu OO RK Ptuj (Natašina pot 1/a – v prostorih gasilskega doma Ptuj ) zbirajo oblačila, šolske potrebščine in igrače za otroke Podravja. Dobrodelno akcijo lahko obiščete tudi na stojnici letošnjega Otroškega festivala Arsana, od 21. do 27. julija.
Vir: Arsana