Minister za zdravje Tomaž Gantar se je danes med drugim mudil v Ljutomeru, kjer se je sestal tudi z direktorjem doma Tomislavom Nemcem. Iskal je rešitev za 40 varovancev doma, po tem, ko je padla v vodo premestitev v ptujsko bolnišnico.

 

Varovanci ostajajo v Ljutomeru

Minister po pogovorih sporoča, da varovanci ostajajo v Ljutomeru, za njih pa bodo poskrbeli zdravstveni delavci iz bolnišnice v Murski Soboti.

Gantar je izjavil, da so takšno rešitev imeli v mislih tudi, če bi varovance sprejela ptujska bolnišnica. Tam naj bi bili samo kratek čas, dokler ne bi uredili ustreznih razmer v domu. To pa pomeni čiščenje, razkuževanje in zagotovitev različnih prostorov za ločevanje oskrbovancev glede na okužbe.

Prostore bodo pa tudi zdaj morali dobro razkužiti. Strogo bodo morali ločiti bolne, okužene in zdrave varovance. Pri tem bodo pomagali murskosoboški zdravstveni delavci, vendar tokrat pod njihovimi pogoji.

Gantar v DSO Ljutomer
Gantar v DSO Ljutomer. Foto: Twitter

Osebje iz sosednjih ustanov ne bo zadostovalo

Po poročanju STA pa se problem pojavlja pri zagotavljanju zdravstvenega osebja. Glede na to, da se začenja normalno delo v bolnišnicah in zdravstvenih domovih, bo teh kadrov primanjkovalo. Osebje iz sosednjih ustanov ne bo zadostovalo.

Direktor in zdravstveno osebje zakopalo sekiro

Direktor doma in zdravstveno osebje iz Murske Sobote in lokalnega zdravstvenega doma so imeli določene konflikte, katerih se zdaj izogibajo v namen ustrezne oskrbe varovancev doma. Direktor je dejal, da stroki popolnoma zaupa in da čaka na njihova navodila in jim prepustil odločanje.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR