Energetsko učinkovit vrtec in obsežni razvojni načrti v občini Kidričevo pod vodstvom župana Anton Leskovar iz liste SDS

Anton Leskovar, Foto: Domen Rant

V Lovrencu na Dravskem polju gradijo nov vrtec, ki bo popolnoma zgrajen iz energetsko učinkovitih materialov, razkriva župan Anton Leskovar, ki je bil izvoljen za župana na listi SDS. Gre za štiri oddelčni vrtec, ki bo prizidek obstoječi osnovni šoli v Lovrencu na Dravskem polju, so med drugim zapisali na portalu net-tv.si. Objekt bo pritličen, obsega pa štiri nove igralnice s pripadajočimi prostori. Župan je izpostavil, da “je pa v gradnji tudi vrtec, vse poteka po planu, tako da v mesecu septembru bodo prvi otroci že lahko prišli v vrtec. Ta investicija je pomembna predvsem za območje Lovrenca in je v skladu z načrti.”

 

Projekt vrtec ni edina investicija, ki jo načrtujejo v tem območju.

Župan Leskovar je povedal: “Odločili smo se, da bomo center Lovrenca uredili v celoti, trenutno je v fazi projektiranja telovadnica oziroma večnamenska dvorana in gasilski dom.”

Za te namene so pridobili nepremičnine kmetijske zadruge Sloga in načrtujejo gradnjo novega gasilskega doma, športne dvorane in trgovine.

Župan Anton Leskovar, ki prihaja iz vrst SDS, je del skupnosti županov, ki so po ugotovitvah in analizah med najuspešnejšimi v Sloveniji. Županje in župani in list SDS os usmerjeni v napredek in investicijske programe, kar dodatno poudarja uspešnost in učinkovitost vodstva v občini Kidričevo in širšem slovenskem prostoru.

 

Župan je dodal: “Prav tako pa se pripravlja dokumentacija, da se proda staro zemljišče tam, kjer je sedaj zgrajen gasilski dom, in se bo zemljišče prodalo najugodnejšemu ponudniku z obvezo, da bo v petih letih tam zgradil novo trgovino, zadrugo in pet stanovanj.”

Leskovar je izpostavil tudi prizadevanja na področju energetske samooskrbe, kjer Občina Kidričevo načrtuje prijavo na razpis za sončne elektrarne, s ciljem postavitve sončnih elektrarn na vse javne objekte.

“Smo vodilni partner v konzorciju 12 občin, skupaj bomo imeli skoraj 5MW priključne moči. Ta razpis je že zunaj, pričakujemo ugodno rešitev in nekaj teh elektrarn bi v letošnjem letu že zgradili,” je pojasnil župan.

Poleg tega ambiciozno nadaljujejo z obnovo cestne infrastrukture, pri čemer župan poudarja: “Prav tako pa pri cestni infrastrukturi nadaljujemo po načrtu odbora za infrastrukturo in obnavljamo ceste. Jaz mislim, da bomo v tem mandatu zaokrožili vse ceste in obnovili celotna cestišča v Občini Kidričevo.”

Načrti vključujejo tudi vzpostavitev intermodalnega logističnega centra, ki naj bi prispeval k nadaljnjemu razvoju občine in regije, so zaključili na portalu net-tv.si.

MR