Ekipa U15 ONŠ Golgeter Hajdina bronasta

nogomet, hajdina, onš-golgeter, turnir

Ekipa U15 Otroške nogometne šole (ONŠ) Golgeter Hajdina je konec minulega tedna na dobro organiziranem turnirju NK Proteus v Postojni osvojila odlično 3. mesto. Za izjemen dosežek so prejeli veliko čestitk in pohval, ekipi pa je to prav gotovo dalo dodatnega poguma v nadaljevanju sezone.
Kot je pojasnil trener ekipe Sandi Mertelj, sicer tudi vodja ONŠ Golgeter Hajdina, se je začelo zelo slabo, saj se je takoj v prvem srečanju huje poškodoval Vid Masten. V konkurenci 12 ekip je v predtekmovanju ekipa najprej trikrat remizirala z začetnim rezultatom 0:0.

Utrinek s turnirja. Foto: ONŠ

»Kljub temu smo se uspeli uvrstiti v četrtfinale, kjer nas je čakala ekipa Olimpije. Naši fantje se niso ustrašili favoriziranega nasprotnika in ga z zadetkom Lovra Piška poslali domov. Sledilo je napeto polfinale proti ekipi NK Jadran Železničar Kozina, kjer pa so zmagovalca odločili kazenski streli. Žal smo izgubili, a v tekmi za tretje mesto smo se spet zbrali, pokazali karakter ter zanesljivo premagali domačine z 2:0. Strelca sta bila Lovro Pišek in Timotej Jelen. Na koncu smo imeli še najboljšega vratarja turnirja. Tibor Zupanič na celotnem turnirju v šestih tekmah ni prejel nobenega zadetka.”

Tibor Zupanič, ONŠ Golgeter Hajdina, je bil proglašen za najboljšega vratarja turnirja. Foto: ONŠ

ONŠ Golgeter