Državno gasilsko tekmovanje

Včeraj in danes je v Celju potekalo državno gasilsko tekmovanje, ki velja tudi kot izbirno tekmovanje za gasilsko olimpijado, ki bo potekala od 17. – 24. julija 2022 v Celju.

Gasilska tekmovanja se organizirajo in izvajajo za preverjanje in pridobitev strokovne in fizične sposobnosti gasilcev, za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev, za spoznavanje in utrjevanje medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj. Gasilska tekmovanja spadajo med strokovno in praktično izobraževanje gasilcev.

Gasilska olimpijada v Sloveniji

Ministrstvo za obrambo bo logistično in tehnično podprlo gasilsko olimpijado

Minister mag. Matej Tonin in predsednik GZS Janko Cerkvenik sta v Celju podpisala pogodbo o sodelovanju pri organizaciji gasilske olimpijade, ki jo bo prihodnje leto gostila Slovenija.

»Dogovor med Ministrstvom za obrambo in Gasilsko zvezo Slovenije predvideva, da bomo na ministrstvu za obrambo pri organizaciji gasilske olimpijade nudili logistično in tehnično pomoč. Pri organizaciji olimpijade bo sodelovala s svojimi zmogljivostmi Slovenska vojska in tudi Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije.« je po slavnostnem podpisu pogodbe povedal minister za obrambo Matej Tonin, ki si je tekmovanje na stadionu Kladivar in Skalna klet tudi ogledal.

Predsednik GZS Janko Cerkveni je povedal, da gasilsko delo temelji na zaupanju in spoštovanju in dodal:

»Z dobro mednarodno uveljavljenostjo smo pridobili ta projekt na katerega se dobro pripravljamo in se gaveselimo. Gostiti tako veliko športno gasilsko prireditev kot je olimpijada pomeni tudi zavezo, da bo vse potekalo tako kot smo si zaželeli.«

Gasilski zvezi Slovenije bo v veliko pomoč podpora države in lokalne skupnosti v tem primeru mestne občine Celje.

Preberite še:

V Sloveniji tik pred zastavljenim ciljem precepljenosti

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Resnica glede pitne vode

V Sloveniji je bila komunistična revolucija

 

MR

Gasilsko tekmovanje v Celju sta si včeraj ogledala državni sekretar na ministrstvu za obrambo mag. Janez Žakelj in generalni direktor URSZR Darko But.

REZULTATI DRŽAVNEGA GASILSKEGA PRVENSTVA: