Drugič fašenk po završko

Letošnji veseli, norčavi pustni čas se počasi zaključuje in tudi v haloški občini Zavrč je bil nekaj posebnega.

Središče občine Zavrč so na današnji pustni torek, kljub nekoliko slabemu vremenu, zavzeli pustni liki in maškare, ki so se predstavili v drugi pustni povorki. V družbi završkih podžupanov Janka Lorbka in Roberta Vuzma sta si povorko ogledala tudi župana sosednjih občin Cirkulane in Cestica na Hrvaškem; Janez Jurgec in Mirko Korotaj.Prvič so Zavrčani lansko leto povorko pripravili na pobudo občinskega svetnika in predsednika Odbora za družbene dejavnosti mag. Dušana Rojka, zanimiv pustni dogodek pa je nastal v sodelovanju z OŠ Cirkulane-Zavrč, nekaterimi društvi v občini, predvsem Turističnim društvom (TD) Zavrč in završkim društvom gospodinj. Letošnjo organizacijo pustne povorke sta v Zavrču prevzeli TD Zavrč in občina Zavrč.

Najbolj izvirne skupinske maske iz vrtca in šole
Na pustni torek smo Zavrču videli nekoliko manj pustnih likov in mask kot lani, poleg korantov iz Sobetincev pa so se v povorki predstavili predvsem izvirni pustni liki iz OŠ in vrtca Cirkulane – Zavrč.

Občudovali smo male maškare iz vrtca, rožice, snežinke, leve, žirafe, papige, grozdje, putarje, vinsko kraljico, na zanimiv način so predstavili poletje, predstavile pa so se tudi završke grajske gospodinje in završki cigani.

Završki cigani … Foto: TM

Vse pohvale pa si zasluži tudi završka pustna pogostitev, ki sta jo občina in turistično društvo pripravila na parkirišču pred trgovino Haložanko, kjer se je veselo pustno rajanje nadaljevalo še ves popoldan. V Zavrču obljubljajo, da bodo s pustno tradicijo in pripravo pustne povorke nadaljevati tudi v prihodnje.
TM