Predaja donacije

Veseli Jožeki predali donacijo

Na ginekološko-porodnem oddelku Bolnišnice Ptuj je včeraj potekala predaja donacije harmonikarske skupine Veseli Jožeki, sekcije KD Franceta Prešerna Videm pri Ptuju, v višini 500 evrov za nakup novega inkubatorja. Sredstva so zbrali na letošnji jubilejni deseti prireditvi Veselo na jožefovo.

Veseli Jožeki že vse od prve prireditve dobrodelni in vsako leto so del zbranih sredstev podarili tistim, ki so pomoč dejansko potrebovali. Med drugim so doslej pomagali družini v Halozah, ki ji je požar uničil dom, sredstva so darovali bolnišnici pri nakupu mamografa, dobrodelni so bili do gasilcev, učencev šole v domačem kraju, župnije. Letos pa so se z veseljem pridružili dobrodelni akciji zbiranja sredstev za nakup novega inkubatorja, ki ga v ptujski porodnišnici nujno potrebujejo.

Na včerajšnjem krajšem slovesnem dogodku se je predstojnik ginekološko-porodniškega oddelka mag. Saša Djukanovič za donacijo zahvalil videmski harmonikarski skupini in povedal, da so donacije veseli, ta pa bo namenjena novorojenčkom, ki zaradi prezgodnjega rojstva ali iz drugih razlogov potrebujejo posebno nego in oskrbo, kar pa lahko zagotovijo s sodobnim inkubatorjem. Pri predaji donacije so sodelovali še pomočnica direktorja za zdravstveno nego Sabina Bricelj Čelan, pediatrinja Jasmina Filipovič, strokovni vodja zdravstvene nege ginekološko-porodniškega oddelka Zdravko Vidovič, pridružila se jim je tudi Mateja Vidovič, zaposlena na ginekološko-porodnem oddelku, ki že vse od prve prireditve sodeluje z Veselimi Jožeki.

V ptujski porodnišnici, kjer se letno rodi okrog 900 novorojencev, imajo trenutno na razpolago samo en inkubator, ker drugi inkubator po servisnem pregledu ni več varen za uporabo, saj je dosegel starost 30 let. Zaradi zagotavljanja ustreznega zdravljenja novorojencev bi nujno potrebovali še en dodatni inkubator, ker v takih pogojih ne morejo izvajati intenzivnega nadzora in zdravljenja bolnih otrok, so med drugim zapisali na spletni strani ptujske bolnišnice.
Za nakup inkubatorja še lahko darujete in vsak znesek je dobrodošel.

TM, foto: TM