Deželak Junak je bil včeraj v Ormožu!

Desetdnevno popotovanje Mihe Deželaka po Sloveniji je v polnem teku. Včeraj zgodaj zjutraj, že ob sedmi uri, je nov dan ekipa Radia 1 pričela prav v Ormožu, kjer ga je pričakala množica zbranih in s tem izkazala podporo dobrodelni akciji v okviru se zbirajo sredstva za počitnice otrok iz socialno najšibkejših družin.

 

Izjemen dan oziroma jutro so popestrili udeleženci šole zdravja, ki so pripravili jutranjo telovadbo, učenke in učenci OŠ Ormož so od zgodnjih jutranjih ur pekli palačinke, ki so jih postregli prav vsem zbranim. Nastopila je etno skupina Gudalo, obiskali so nas tudi učenci OŠ Miklavž pri Ormožu, ki so skupaj s Kulturno turističnim društvom Miklavž pri Ormožu in njihovim zmajčkom pričarali veliko veselja, saj so sredstva v višini 200 evrov zbrana na nedavnem koncertu, podarili dobrodelni akciji. Mladinski center Ormož je poskrbel za tople na pitke, seveda pa tudi ta dogodek ni minil brez izjemnega Pihalnega orkestra Glasbene šole Ormož, ki je Miho s koračnico posrpemil na pot.

HVALA tudi PGD Ormož, brez vas ne gre in tudi tokrat ste se izkazali in Miho ob odhodu pospremili z modrimi lučmi.

Projekt, ki ima globoko dobrodelno noto je podprla Občina Ormož, Miho Deželaka je prav posebej sprejel župan, Danijel Vrbnjak, ki je izrazil veliko podporo projektu in v imenu občine podaril dodacijo v višini 500 evrov. Kot smo dejali, je namreč projekt “Deželak Junak” v celoti dobrodelen in je namenjen zbiranju sredstev za otroke iz socialno šibkejših družin. Glavni namen projekta je, da s skupnimi močmi omogočimo vesele in brezskrbne počitnice za čim več otrok.

VELIK HVALA vsem, ki ste se kljub zgodnji uri v tako velikem številu zbrali v Ormožu!

MR