Deseti piknik Ptujske regijske koordinacije SDS

Konec minulega tedna se je okoli 200 članov in podpornikov Slovenske demokratske stranke s širšega ptujskega in ormoškega območja zbralo v Miklavžu pri Ormožu na že tradicionalnem regijskem druženju.

Foto: arhiv Vrbnjak
Letošnje poletno druženje v obliki piknika je bilo že deseto po vrsti in tokrat so za njegovo organizacijo poskrbeli v občinskem odboru SDS Ormož. Na pikniku so bili prisotni številni vidni člani SDS, in sicer podpredsednica SDS in poslanka Jelka Godec, predsednica Ptujske regijske koordinacije in poslanka Suzana Lep Šimenko, poslanca Franc Breznik in Jožef Lenart, državna svetnika Rajko Fajt in Branko Šumenjak.
V Miklavžu pri Ormožu so se srečali tudi poslanci iz vrst SDS (od leve): Jožef Lenart, Suzana Lep Šimenko, Franc Breznik in Jelka Godec. Foto arhiv Vrbnjak
Druženja v občini Miklavž pri Ormožu pa sta se udeležila tudi župana občin Središče ob Dravi in Kidričevo; Jurij Borko in Anton Leskovar. Uradnemu delu je sledilo prijetno druženje, ko so se nekateri pomerili tudi v kegljanju, drugi so obiskali bližnji gasilski muzej PGD Miklavž pri Ormožu, v katerem je zbrano izjemno bogastvo gasilske preteklosti.

Podpredsednica SDS Jelka Godec tudi o aktualnem političnem dogajanju

Osrednja prireditev se je pričela s slovensko himno, sledila je himna Slovenske demokratske stranke in nato uvodni pozdrav predsednika občinskega odbora in člana izvršilnega odbora SDS Ormož mag. Danijela Vrbnjaka, ki je tudi prevzel organizacijo druženja. Zbrane je nagovorila poslanka Suzana Lep Šimenko, osrednja govornica pa je bila podpredsednica SDS Jelka Godec, ki v nagovoru izpostavila dober rezultat stranke SDS na državnozborskih volitvah, zlasti na območju ptujske regije, ki ima kar tri poslance iz vrst SDS.

Jelka Godec je spregovorila je še o aktualnem političnem dogajanju, kot tudi o aktualnem sestavljanju vladne koalicije šestih levih strank. V zaključku nagovora pa je izpostavila pozitivno naravnanost in dobro izhodišče SDS za bližajoče se lokalne volitve.

Priložnost tudi na predstavitev izzivov v posameznih občin na Ormoškem in Ptujskem

Ker je bil letos že 10. piknik Ptujske regijske koordinacije SDS in ker je letos volilno leto smo veseli in na nek način ponosni, da se je ta dogodek zvrstil pri nas, v občini Ormož, je po druženju povedal mag. Danijel Vrbnjak. Ob tem je dodal:« Za nas pa je najbolj pomembno, da so bili vsi prisotni zadovoljni in so se pri nas dobro počutili, kar je bilo zaznati tudi po odzivih.

Jubilejni deseti piknik članov in simpatizerjev SDS z območja občin Spodnjega Podravja je bil konec minulega tedna v Miklavžu pri Ormožu. Foto: arhiv Vrbnjak

Nova prijateljstva, nova povezovanja bodo vsekakor dobro vplivala na nadaljnje delo v stranki. Čakajo nas lokalne volitve, na katerih si vsekakor želimo dobrega rezultata. Ob veselem druženju je bilo bistveno, da se malo sprostimo, kakšna beseda pa je tudi nanesla na reševanje izzivov v posameznih občinah.

Seveda nismo pozabili na lepote in promocijo občine Ormož. Vsem prisotnim smo želeli biser Prlekije približati tudi z informacijami o bogati ponudbi, ki jo ta del Slovenije nedvomno ima in veliko ponuja. Zahvaljujem se vsem tistim, ki so nam pri organizaciji pomagali, predvsem gasilcem PGD Miklavž pri Ormožu za pripravo pogostitve in za vodenje skupin v gasilskem muzej, pa tudi ansamblu Jeruzalem, ki je poskrbel za odlično zabavo.«

Pravi trenutek za sprostitev pred jesenskimi volitvami

Poslanka Suzana Lep Šimenko, tudi predsednica Ptujske regijske koordinacije SDS, pa je po srečanju povedala: »Veseli me, da je 10. piknik Ptujske regijske koordinacije SDS potekal prav na območju občine Ormož, saj je prav Ormož pričel z organizacijo piknikov naše regije. Kljub nekoliko slabemu vremenu se je piknika udeležilo blizu 200 ljudi, kar potrjuje dejstvo, da so takšna druženja še kako zaželena.

Območje Ptujske regijske koordinacije zajema 26 občin, od Slovenskih goric, Jeruzalema, Haloz in Dravskega polja, od Lenarta, Ljutomera, Ormoža, Ptuja do Majšperka, zato naš piknik iz leta v leto selimo na drugo lokacijo. Letošnje leto je z vidika volitev in aktivnosti lokalnih odborov izjemno pomembno.”

“Za nami so državnozborske volitve, pred nami pa lokalne volitve, zato je prav, da se v vmesnem času vsaj malo sprostimo tudi ob neformalnih druženjih,” je še povedala Lep-Šimenkova.
Foto: arhiv Vrbnjak