Dejan Zavec v središču afere: Domnevno vpleten v podkupovanje za Gibanje Svoboda

Dejan Zavec. VIr: Facebook

Po razkritjih Andreja Ribiča, člana uprave Darsa in tesnega sodelavca premierja Roberta Goloba, o vpletenosti Dejana Zavca, bivšega boksarskega šampiona in nedavnega poslanca iz vrst Gibanje Svoboda, v morebitno korupcijsko afero, se je zgodba o domnevnih podkupninah dodatno zapletla.

 

Zasedanje parlamentarne komisije za nadzor javnih financ, kjer je bila v ospredju obtožba proti vodstvu državnega podjetja Dars glede prejemanja podkupnin, je razkrilo, da je bil znani lobist Rok Snežič posnet pri prejemu denarja. Po trditvah Ribiča naj bi v imenu Snežiča lobiral prav Zavec.

Valentin Hajdinjak, predsednik uprave Darsa, je zanikal stike s Snežičem in morebitno prejemanje podkupnin. Vendar pa je bilo zaslišanje Andreja Ribiča ključno za nadaljnji razvoj dogodkov. Ribič je namreč izjavil, da je Zavec pri njem lobiral v imenu Snežiča. Kljub priznanju, da je Zavec obiskal Ribiča, je slednji zanikal stike s Snežičem.

Vendar pa se je Snežič javno oglasil in razkril, da je bila v igri podkupnina v vrednosti 5.000 evrov in da je bila ta namenjena stranki Gibanje Svoboda. To je postavilo medijske obtožbe, ki so bile sprva usmerjene proti Slovenski demokratski stranki, na glavo.

Zasedanje komisije je tako pridobilo novo perspektivo, ko so bile zastavljene obtožbe korupcije v stranki premierja Goloba. Vprašanja glede vpletenosti in preiskave so že bila poslana relevantnim organom.

Kako se bo zadeva razpletla, bo čas pokazal. Za zdaj je jasno le to, da se je politična krajina v Sloveniji znova zamajala zaradi obtožb korupcije.

Vir: Nova24tv.si