Danes uvod v veselo ormoško Martinovanje

ormož, martinovanje, tržnica, krst-mošta, obisk-kleti

Prireditev s 25-letno tradicijo napoveduje pester program v centru mesta

V Ormožu se danes začenja dvodnevno Martinovanje z bogatim programom. Na tradicionalnem, že 25. Martinovanju bo predvsem martinova sobota obiskovalcem Ormoža in okolice ponudila pravo mero zabave, vrhunske kulinarike in odlične vinske kapljice, letošnje ormoško Martinovanje pa bo tudi v znamenju spomina na Erno Meško in stanka Čurina. Pri organizaciji dvodnevnega dogajanja sodelujejo domala vsi ormoški zavodi in društva, ormoško Martiunovanje pa naj bi bilovredno nekaj več kot 27.000 evrov.

Na različnih lokacijah v centru Ormoža pripravljajo danes in jutri številne Martinove dogodke. Danes ob 8. uri se je začelo z veliko ormoško Martinovo tržnico, vmes se ponuja voden ogled ormoške kleti, gradu in mesta. Mladinski center Ormož pripravlja okroglo mizo z naslovom Vinogradništvo – priložnost za mlade. Na Kerenčičevem trgu se bodo predstavila domača TD, ob 10.30 uri bo v pritličju občine Ormož otvoritev razstave Fascinanten svet očal Safilo, slavnostna otvoritev 25. Martinovanja s krstom mošta pa bo ob 14. uri v Unterhundu. Za otroke popoldan pripravljajo ustvarjalne delavnice, festival vin z vinskimi kraljicami ter odprtje razstave del nastalih na letošnji literarno-likovni koloniji na Maleku. Dogodek bo danes ob 18. uri v beli dvorani grajske pristave v Ormožu. Zvečer bo v prireditvenem šotoru večerni zabavni program.

Martinova sobota v Ormožu, ko bodo kuhali prleški pisker

Martinovanje se v Ormožu nadaljuje tudi v soboto, 11. novembra, ko bo v Ormožu potekal tradicionalni Martinov sejem in velika ormoška Martinova tržnica, na ogled bo razstava pridnih rok z degustacijo kulinarike, pohodniki se bodo odpravili na 15. martinov pohod med ormoškimi goricami. V Ormožu bo potekal tudi muzejski vikend za otroke, ki se začenja v soboto ob 9. uri, ob 9.30 bo pričetek tekmovanja v kuhanju prleškega piskra, Festival vin bo ob 10. uri, sledilo bo tekmovanje godb Slovenije ob 11. uri, Jaz pa v gorice grem-šaljiv prikaz vinogradniških običajev s krstom mošta bo med 11. in 13.30, jesenska ustvarjalnica za otroke bo ob 14. uri, nato pa se bo v Ormožu dobro vzdušje nadaljevalo z večernim zabavnim programom. Martinovanja v Ormožu naj bi se v soboto udeležil tudi dr. Milan Brglez, predsednik državnega zbora, ob prihodu v Ormož pa naj bi se srečal z župani občin Središče ob Dravi, Sveti Tomaž in Ormož.

TM, TIC Ormož