Danes poteka že 21. Polimaraton

Dogodek, ki ga Spodnje Podravje že nestrpno čaka: Poli maraton 2023!

Tudi letos bo potekal na kar dva načina. Udeležite se lahko klasičnega maratona na Ptuju, kjer se bodo vsi kolesarji hkrati podali na progo in uživali v adrenalinu dogodka v živo. Maraton lahko odpelješ tudi sam, na katerikoli 21 km trasi v bližini svojega doma, prevoženo pot pa boš dokazal s “tracking” aplikacijo STRAVA. Več na povezavi.

 

 

V okviru izvedbe športno-rekreativne prireditve Polimaraton, ki se bo izvedla dne 3. 6. 2023 s startom in ciljem na Potrčevi cesti 10, na Ptuju, bodo vzpostavljene naslednje popolne zapore cest:

– Ob 7. uri se vzpostavi popolna zapora Potrčeve ceste iz smeri centra mesta. Zapora se postavi pred prehodom za pešce na Potrčevi cesti 1.

– Ob 7. uri se vzpostavi popolna zapora v semaforiziranem križišču na Potrčevi cesti. Zaradi priprave območja starta ne dovoli vožnjo po Potrčevi cesti v smeri centra mesta.

– Ob 7. uri popolna zapora parkirišča na Potrčevi cesti izza avtobusne postaje. Uvoz ali zapuščanje parkirišča v smeri Potrčeve ceste ni dovoljen.

– Ob 10. uri se vzpostavi popolna zapora na križiščih Potrčeve ceste z Volkmerjevo cesto, CMD, Gregorčičevim drevoredom, izvozom iz Splošne bolnišnice, PSC Platana, Župančičevo ulico, izvozu iz parkirišča med blokoma Potrčeva cesta 44, 46 in Potrčeva 50a, iz parkirišča trgovine Živila in na križiščih Potrčeve ceste z Osojnikovo cesto (pri policiji), z Trubarjevo ulico in z Krambergerjevo potjo ter izvoz iz parkirišča Gostilne in avtopralnice Raj na Potrčevi 60. Do 10.30 bo iz teh točk še možen izvoz mimo Policijske postaje na Osojnikovo cesto.

– Med 10.30 in do približno 11.15 se zaradi varnosti velikega števila kolesarjev vzpostavi popolna zapora Slomškove ulice pri hišni številki 6 in na Trstenjakovi ulici pri hišni številki 1. Po opravljenem startu se sprosti prometni tok Raičeva ulica – Slomškova ulica – Trstenjakova ulica in obratno.

Ves čas bo prevozna Ormoška cesta, Osojnikova cesta do Gasilskega doma Ptuj. Stanovalci blokovskega naselja v ČS Ljudski vrt, ki živijo severno bodo lahko ves čas uporabljali eno od smeri Ulica 5. prekomorske – Maistrova ulica (od 11.30 bo prevozna tudi smer Raičeva, Trstenjakova ulica) – Muzejski trg – Dravska ulica in nato v podvoz ali na stari potniški most v smeri ČS Breg – Turnišče, stanovalci, ki živijo južno od Potrčeve ceste pa bodo po imeli dostop do krožišča pred podvozom na Ormoški cesti, po Osojnikovi cesti.

Vir: PP in MO Ptuj