Danes odprtje Dejanovega športnega hiperbaričnega centra

dejan_zavec, ptuj, hiperbarična_komora

Postaja ambasador znamke AHA Hyperbarics

Na Ormoški cesti 26 na Ptuju bo popoldan ob 15.30 krajša slovesnost ob odprtju športnega hiberbaričnega centra in hiperbarične komore, na kateri ne bo manjkal naš boksarski as Dejan Zavec. AHA Hyperbarics GmbH je kot evropski proizvajalec inovativnih hiperbaričnih komor zaradi želje po večji ozaveščenosti in razširjenosti hiperbaričnih tretmajev v svetu sprejel v svojo mednarodno družino uporabnikov boksarskega šampiona in zdaj uspešnega trenerja Dejana Zavca.

Zavec na Ptuju danes s pomočjo slovenskih inovatorjev odpira predstavitveni center s hiperbarično komoro in tako postaja ambasador znamke AHA Hyperbarics, zanj pa to zagotovo pomeni začetek še ene nove uspešne poti. Kot nam je zaupal je z veseljem sprejel pobudo avstrijskega podjetja, ki mu je s hiperbarično komoro omogočilo novo priložnost in tako postaja ponosni ambasador znamke AHA Hyperbarics v Sloveniji in svetu. Hiberbarično komoro namreč že pozna, sam jo je preizkusil in doživel same pozitivne učinke, zato se je tudi odločil, da bo prenašal znanje o pozitivnih učinkih hiperbaričnih tretmajev na športnike in vse, ki jih zanima, kako izboljšati kakovost življenja.

Kako deluje hiperbarična kisikova terapija (HBOT)?

Hiperbarična komora (AHA Hyperbarics GmbH)

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) poteka tako, da uporabnik pod tlakom, večjim od tlaka v atmosferi, vdihuje čisti kisik, ki se zaradi fizikalnih zakonov pod tlakom raztopi v plazmi. Ta s kisikom oskrbi vsa tkiva v telesu, tudi tista, ki so slabo prekrvavljena. Poškodovano tkivo po poškodbi ali bolezni prejme zaradi dihanja kisika pod tlakom več kisika kot pri normalnem dihanju oziroma dihanju čistega kisika pri normalnem tlaku, kar privede do hitrejšega okrevanja. Hiperbarična kisikova terapija, ki poteka v hiperbarični komori, se že skoraj 200 let uporablja za zdravljenje in regeneracijo telesa ter izboljšanje splošnega počutja. Pogosti vzrok številnih bolezni in poškodb celic v telesu je namreč prav pomanjkanje kisika. Blagodejni in spodbudni učinki hiperbaričnih kisikovih terapij so številni. Nekateri zdravniki te terapije opisujejo kot pomemben napredek v medicini, ki se s svojo učinkovitostjo lahko primerja z uvedbo transfuzije krvi ali antibiotikov v sodobnem zdravljenju. Vir: AHA Hyperbarics GmbH

TM