Danes odprtje 6. živinorejske razstava in 22. Podob bistriških domačij

V Slovenski Bistrici v septembru pripravljajo vrsto prireditev in že ta konec tedna bo vse v znamenju 22. Podob bistriških domačij, katere posebnost bo današnja 6. živinorejska razstava.

Letošnja živinorejska razstava bo v Slovenski Bistrici znova po šestih letih, na razstavi pa se bodo srečali rejci s širšega območja občin Slovenska Bistrica, Oplotnica, Poljčane, Makole in Rače – Fram s kmetijskimi delavci, strokovnjaki, poslovnimi partnerji in obiskovalci.
Živinorejska razstava je odlična priložnost za oceno dela v preteklem obdobju in načrtovanje za v prihodnje. Živinorejska razstava z vsemi spremljevalnimi prireditvami pa bo prav gotovo pripomogla k promociji kmetijstva in z njim povezanih dejavnosti v širšem prostoru, so prepričani v organizacijskem odboru.

Ocenjevanje živali in podelitev zvoncev najboljšim

Plemenske živali in njih razstava pa je nujna, da se javnosti pokaže napredek, ki ga dosegajo organizirani živinorejci skupaj v sodelovanju s strokovnimi službami, so še dodali organizatorji, ki napovedujejo bogato razstavo, posebej zanimivo pa bo ocenjevanje živali in podelitev zvoncev najboljšim živalim.

Ocenjevanje se bo pričelo ob 10.30, razglasitev rezultatov s podelitvijo zvoncev najboljšim trem v posamezni kategoriji in razglasitvijo šampionk pa bo ob 12.30.

V Slovenski Bistrici bo pestro tudi v soboto, ko bo v ospredju rokodelski praznik

V Slovenski Bistrici v središču mesta oba dneva, 7. in 8. septembra pripravljajo pester program v okviru 22. Podob bistriških domačij in danes bo torej v ospredju živinorejska razstava na prostoru za cerkvijo sv. Jerneja. Bogata bo tudi ponudba domačih dobrot na stojnicah, v Slomškovem kulturnem domu bo na ogled razstava kulinarike, predstavili bodo sodobno kmetijsko mehanizacijo, ogledati si bo mogoče Mlečno cesto in film Pot do mleka, prikazali bodo stare obrti in običaje ter pripravili ustvarjalne delavnice.

V soboto bo v gradu Slovenska Bistrica 4. Rokodelski praznik in Vinsko-kulinarični večer s skupino Gemaj, srečali se bodo člani turističnih društev, obiskati bo mogoče sobotno grajsko tržnico, si ogledati razstavo kruhov in potic, v Centru domače in umetnostne obrti pa bodo na stežaj odprli vrata.

Foto: KD Slovenska Bistrica