Danes in jutri brezplačno testno ocenjevanje produktov iz Haloz

V okviru projekta Life To Grasslands je ponudnikom domačih izdelkov na voljo brezplačno testno ocenjevanje produktov iz Haloz. Prvo testiranje bo danes, 29. maja v Cirkulanah.

V Halozah bodo tesno ocenjevali izdelke iz mleka. Fotografija je z letošnje razstave Dobrote slovenskih kmetij. Foto: TM
Za sodelovanje na testnem ocenjevanju ni pogoj registracija dejavnosti, ampak le produkt, s katerim morda lastnik razmišlja, da bi v prihodnosti vstopil na prodajni trg. 

Testno ocenjevanje bo potekalo za: izdelke iz sadja, zelišča in med ter izdelke iz čebeljih pridelkov, rokodelske izdelke in izdelke unikatnega ter industrijskega oblikovanja, suhomesnate izdelke in mlečne izdelke.

Prvo od ocenjevanj bo v sredo, 29. maja, s pričetkom ob 15. uri v stari večnamenski dvorani v Cirkulanah za izdelke iz sadja, zelišč, medu in rokodelske izdelke. Tadeja Vodovnik Plevnik iz KGZ Maribor bo ocenjevala sadje, doc. Mojca Korošec, Univerza v Ljubljani, oddelek za živilstvo, bo ocenjevala zelišča in med, ob 17. uri pa bo v Cirkulanah dr. Janez Bogataj ocenil rokodelske izdelke.

Na svoj račun bodo pri testnem ocenjevanju prišli tudi zeliščarji. Fotografija je simbolična … Foto: TM

V Žetalah bodo ocenjevali suhomesnate in mlečne izdelke

V četrtek, 30. maja, ob 16. uri bo v večnamenski dvorani v Žetalah še ocenjevanje za suhomesnate izdelke in izdelke iz mleka. Sara Ketiš iz KGZ Ptuj bo ocenjevala mlečne izdelke,  ob 18. uri pa bosta suhomesnate izdelke ocenjevala Peter Pribožič in Darja Artenjak iz KGZ Ptuj.

V Žetalah bo ocenjevanje suhomesnatih izdelkov; foto: TM

Strokovna komisija bo za vsak izdelek pripravila priporočila in sugestije za vključitev v kolektivno blagovno znamko. Lastniki izdelkov pa bodo lahko sodelovali zraven strokovne komisije v času ocenjevanja.

Foto: TM,