Danes gasilce poti vodijo na gasilsko olimpijado

gasilci, olimpijada, villach, beljak, pgd hajdoše

Hajdoške tekmovalne enote v Beljak po nova odličja

Današnje nedeljsko jutro bo v Hajdošah in še marsikje po gasilskih društvih po Sloveniji slovesno obarvano. Gasilci iz Hajdoš in okolice ter vodstvo občine Hajdina bodo zgodaj zjutraj na pot na gasilsko olimpijado pospremili tekmovalne enote PGD Hajdoše: članice A, članice B in člane B.

Od 9. do 16. julija bo v Villachu (Beljaku) v Avstriji namreč potekala 16. članska in 21. mladinska gasilska olimpijada, na kateri bodo nastopili tekmovalci iz 30 držav, barve Slovenije pa bo zastopalo 16 tekmovalnih enot. Organizacijo letošnje olimpijade je prevzelo Gasilsko poveljstvo dežele Koroške, ki se že nekaj let – v sodelovanju z Beljakom in vodilnimi v gasilstvu – intenzivno pripravlja na ta velik in v svetu zelo odmeven gasilski dogodek.

Šestnajst tekmovalnih enot iz Slovenije

To nedeljo na olimpijado v Avstrijo, poleg tekmovalcev iz PGD Hajdoše, odpotujejo še: mladinci in mladinke PGD Drenov Grič – Lesno Brdo ter mladinke PGD Andraž nad Polzelo, člani A iz PGD Žažar, PGD Hmeljčič, PGD Tinje, PGD Starše in PGD Oplotnica, članice A PGD Šmartno na Pohorju, člani B iz PGD Šmartno na Pohorju, PGD Kebelj in PGD Krka Novo mesto ter poklicna enota članov A PIGD Krka Novo mesto.

Članicam A, članicam B in članom B PGD Hajdoše in vsem ostalim tekmovalnim enotam iz Slovenije ob izjemnem znanju in izkušnjah želimo veliko uspeha, tekmovalne sreče in novih olimpijskih stopničk. Srečno v Beljaku!

TM, foto: arhiv PGD