Osredji gost bo dr. Matjaž Korman

V skupini Talum Kidričevo v zadnjih letih še posebej spodbujajo inovativnost, ki zagotovo veliko pripore k spremembam in rasti v podjetju. Mesec september je v Talumu posvečen prav inovativnosti in današnji 22. september napoveduje že 6. Talumov dan inovativnosti.

Trajnostni razvoj, ki je tudi rdeča nit letošnje akcije Upam si! je v Talumu naletela na dober odziv in naj bi postregla s kar 114 predlogi, predsednik uprave Taluma Marko Drobnič pa je v časopisu Aluminij med drugim zapisal, da bo tako vseh koristnih predlogov v skupini z nadaljevanjem intenzivnosti iz prvih osmih mesecev več kot 1000. Ob tem je še dodal: »Za nami je uspešno leto na področju profesionalnega inoviranja, prejete nagrade to tudi potrjujejo. Tudi intenzivnost razvojnih projektov in investicij raste, kar je odličen pokazatelj naših strateških prizadevanj v smeri rasti dodane vrednosti naših izdelkov in storitev.«

Dan inovativnosti bodo v Talumu pričeli z ustvarjalno delavnico za učence, ki bo potekala med 9. in 12. uro. V delavnico bodo vključili učence OŠ Kidričevo in OŠ Cirkovce, ki bodo tokrat razmišljali o e-mobilnosti, lahko pa se bodo zapeljali tudi z e-avtomobilom. Ob 14. uri bo v dvorani Pan v Kidričevem osrednja prireditev dneva inovativnosti, na kateri bo Talum nagradil svoje sodelavce za prispevek na področju inovativnosti, letošnji osrednji gost Dneva inovativnosti pa bo Dr. Matjaž Korman, vodja ekipe za razvoj vozil A4, A5 in Q5 avtomobilov ter eden najpomembnejših Audijevih strokovnjakov za razvoj sodobne mobilnosti, ki bo na Talumovem dogodku delil svoje izkušnje.

TM, Vir: Aluminij