Današnji dogodek v Ljudskem vrtu v družbi ptujskih soroptimistk

Soroptimist klub Ptuj pripravlja danes, 22. aprila, ob 10. uri v Ljudskem vrtu na Ptuju dogodek ob zaključku projekta Little Free Library.

Little Free Library je gibanje, katerega namen je širjenje bralne kulture. Gre za mednarodno zvezo izmenjevalnic knjig, kjer lahko posamezniki odložijo knjigo, ki je več ne potrebujejo ali vzamejo tisto, ki bi jo radi prebrali.

Izmenjevalnica knjig je bolj ali manj dodelan zabojnik ali hiška, lahko zgolj v velikosti poštnega nabiralnika, ki stoji na javnem mestu in je zavarovan pred vremenskimi pojavi. Take hiške za izmenjavo knjig so postavljene že v 70-ih državah sveta. Vsaka ima svojo identifikacijsko številko in je zabeležena na svetovnem zemljevidu izmenjevalnic knjig.

 

Na lokaciji ene izmed izmenjevalnic knjig. Foto: Valerija Frčec

5 hišk za izmenjavo knjig, naslednja bo v Majšperku

Na Ptuju so se projekta Little Free Library lotile članice kluba Soroptimist – v mestu so postavile 5 hišk za izmenjavo knjig.

Izmenjevalnica knjig je narejen v obliki zabojnika ali hiške, lahko zgolj v velikosti poštnega nabiralnika, ki stoji na javnem mestu in je zavarovan pred vremenskimi pojavi. Foto: Valerija Frčec

V vsaki izmed njih biva knjižni junak, ki vabi k branju. S projektom bodo nadaljevale v Majšperku – v maju bodo tam postavile 4 nove izmenjevalnice knjig. Knjige za projekt je prispevala tudi Knjižnica Ivana Potrča Ptuj.
TM, foto: Valerija Frčec