Dan šaha danes obeležili na Ptuj

Društvo za šport invalidov Most Ptuj se je pridružili vseslovenski akciji Šahovske zveze Slovenije v podporo mednarodnemu dnevu šaha.

V Domu upokojencev Ptuj dan v znamenju šaha; foto: PeTV

Na dvorišču Doma upokojencev Ptuj so danes pripravili aktivnosti za vse generacije. Šahovska zveza Slovenija je namreč pozvala vse slovenske šahovske klube, ljubitelje šaha in organizatorje k izvedbi šahovskih dejavnosti ob mednarodnem dnevu šaha, ki ga obeležujemo 20. julija.

Šahistom na Ptuju se je je danes pridružila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki je s prvo potezo dogodek svečano tudi odprla.

Prvo potezo so zaupali ptujski županji …

Osnovni namen dogodka je bil množično promovirati kraljevsko igro, navduševati nad igro vse generacije (še posebej najmlajše) in osveščati javnost o prednostih igranja šaha. V ta namen bodo po vsej Sloveniji med 10. in 21. julijem potekale različne šahovske aktivnosti z namenom, da to plemenito igro spozna čim širši krog tako mladih kot tistih v zrelejših letih.

Otroci iz ptujskega vrtca so zaigrali veliki vrtni šahovnici z velikimi figurami.

Svoje šahovske sposobnosti so na veliki vrtni šahovnici z velikimi figurami danes preizkusili otroci Vrtca Ptuj, ostali pa so zaigrali na normalnih šahovnicah ter na šahovnicah za slepe in slabovidne. Vabljeni so bili tudi tisti, ki se s to kraljevsko igro niso srečali še nikoli.

Foto: PeTV, MO Ptuj