Dan Otroške nogometne šole Golgeter Hajdina

nogomet, ONŠ-golgeter-hajdina, dan-druženja

Veliko igre, zabave, sladkih kostanjev in enkratnih jesenskih doživetij

V nedeljo, 15. oktobra je bilo na igrišču ŠD Hajdina odlično vzdušje. Športna zveza občine Hajdina in Otroška nogometna šola (ONŠ) Golgeter Hajdina sta pripravili že deseti dobro obiskani Dan ONŠ, vse skupaj pa povezali v jesensko druženje, polno zabave, športa in animacije za najmlajše obiskovalce.

V lepotnem kotičku

Športno-zabavni dogodek ONŠ Golgeter Hajdina je bil tudi eden od letošnjih dogodkov, posvečenih 19. prazniku občine Hajdina, nanj pa so bili, poleg mladih nogometašev, povabljeni tudi straši, prijatelji in vsi tisti, ki so želeli doživeti jesensko druženje in animacijo v športnem parku na Sp. Hajdini. Na svoj račun so prišli najmlajši obiskovalci, saj sta brata Malek z ekipo poskrbela za pestro ponudbo animacije in ustvarjalnosti, posebej zanimivo pa je bilo na nogometnem igrišču, kjer je bil v ospredju nogomet.  Prvič so na dogodku gibanje in sprostitev ponudili tudi obiskovalkam, ki so se v družbi vaditeljice skupinske vadbe Tamare Gajski dobro namigale in sprostile.

Prvič tudi vadba za obiskovalke …
Na Dnevu ONŠ Golgeter Hajdina je bil tudi župan občine Hajdina mag. Stanislav Glažar.

V ONŠ Golgeter Hajdina poteka že enajsta sezona

Od avgusta že poteka nova – enajsta sezona delovanja ONŠ Golgeter Hajdina in tudi v letošnji sezoni bodo v tekmovanju MNZ Ptuj in NZS nastopili s kar enajstimi selekcijami, v vseh starostnih kategorijah, od najmlajših cicibanov U7, pa vse do mladincev U19, tako pravi Sandi Mertelj, predsednik Športne zveze občine Hajdina in vodja ONŠ. Vključenih je okrog 150 otrok iz občine Hajdina  in bližnje okolice.

“Osnovni cilji delovanja naše šole ostajajo že vrsto let enaki in ti so, da se otroci dobro počutijo pri nas, da uživajo v igranju nogometa ter da se znova in znova vračajo na nogometna igrišča. Predvsem pri mlajših starostnih kategorijah do U13 rezultati seveda niso v ospredju, pomembneje je navajanje otrok na delo v skupini, druženje, zabava, igranje z žogo. Pravo tekmovanje se praktično prične pri selekciji mlajših dečkov U13, ko se otroci že počasi navajajo na igranje velikega nogometa. Osnovni cilj selekcije starejših dečkov U14, ki nastopa v ligi MNZ Ptuj, je seveda privajanje na tekmovanje v ligi NZS, kjer bodo v naslednji sezoni nastopali ti fantje, pravi Mertelj.

Visoki cilji kadetov in mladincev

Z najboljšimi ekipami na vzhodnem delu Slovenije pa se bodo zopet pomerili igralci ekipe U15 NZS, ki bodo poskušali preseči samega sebe ter si zagotoviti obstanek v družbi najboljših, pravi Mertelj, ki si z ekipo želi o uspehov v vsaki tekmi. A ob tem ostaja realen, saj so po njegovih beseda določene ekipe iz močnejših klubov, kot so NK Maribor, NK Celje, NK Krško, NK Mura, tako po kvaliteti, kakor tudi po organizaciji, krepko pred njimi, zato so s cilji tudi realni. “Rezultatsko najbolj obremenjeni pa bosta v letošnji sezoni zagotovo ekipi kadetov in mladincev. Cilji obeh ekip ostajajo tudi to leto visoki, predvsem pa povezani z uvrstitvijo v kvalifikacije za 2. SML / 2. SKL,” je še povedal Sandi Mertelj.

TM