Članka ekipa NK Aluminij že opravila uvodni trening

Članska selekcija Nogometnega kluba Aluminij se je po slabem mesecu premora minuli četrtek zbrala na uvodnem treningu. Začenjajo se namreč nove nogometne aktivnosti.

Nogometaši Aluminija opravili prvi trening; foto: NK Aluminij
Nogometaši Aluminija, ki so se v jesenskem delu prve lige Telekom Slovenije zavihteli na 3. mesto, so pričeli z aktivnostmi zimskega pripravljalnega obdobja. V Kidričevem se je zbralo šestindvajset nogometašev, ki so pod budnim očesom strokovne ekipe s trenerjem Oliverjem Bogatinovim opravili uvodni trening, so sporočili na klubskem facebook profilu.

Moštvu so se na pripravah pridružili štirje člani mladinskega pogona rdeče-belih Jan Ljubec, David Flakus Bosilj, Tibor Banić in Filip Jauk. Po dveh sezonah in pol sodelovanja z Aluminijem, pa se je poslovil Francesco Tahiraj. Sprejel je namreč ponudbo splitskega Hajduka.

Utrinek s treninga nogometašev Kidričevega; foto: NK Aluminij

Aluminij na visokem 3. mestu

V sezoni 2018/19 so Kidričani v 1. SNL postali pravo presenečenje v prvem delu sezone, saj po odigranih 19 krogih zaostajajo le za Mariborom in Olimpijo ter zasedajo 3. mesto. Uspešni so tudi v pokalnem tekmovanju, kjer so se uvrstili v polfinale in se bodo aprila pomerili z Olimpijo.

Trener Aluminija je naj trener leta

Športni novinarji in uredniki slovenskih medijev so v sodelovanju s športnim dnevnikom EkipaSN za naj trenerja leta 2018 izbrali trenerja članske postave Aluminija Oliverja Bogatinova. Trener članske selekcije rdeče-belih se je tako ob bok postavil Matjažu Keku, Darku Milaniču, Anteju Šimundži in Srečku Katancu, so Kidričani zapisali na klubskem facebook profilu.

Bogatinovemu je čestital tudi predsednik kluba Marko Drobnič; foto: NK Aluminij

Ob tej priložnosti je Bogatinovemu v imenu upravnega odbora Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo čestital in simbolično skulpturo nogometaša iz aluminija predal predsednik kluba Marko Drobnič ter izrazil zahvalo vsem v klubu in izven njega, ki so prispevali k pisanju te zgodbe.
Bogatinov pa je ob prejemu tega naziva izjavil: »Za ta naziv sem zaslužen četrti v vrsti. Na prvem mestu so zanj zaslužni podporniki kluba in navijači, na drugem mestu je uprava kluba z vsemi zaposlenimi, na tretjem mestu so igralci, šele na četrtem pa se nahajamo vsi člani strokovne ekipe.”
Vir in foto: facebook NK Aluminij