Cena nafte ista kot v začetku leta, tankamo pa za 20 centov več!!!

Cena goriva
Cena goriva. Foto: Pixabay

Cena sodčka nafte je s 1. decembrom znašala zgolj 80,46 dolarja. Cena sodčka iste nafte je pred enim letom znašala 75,76 dolarja.

 

Danes, ko je cena surove nafte kljub veliki inflaciji v zadnjih mesecih le nekoliko višja (manj kot pet dolarjev je razlika, ki realno v idealnih pogojih lahko izgine v roku tedna dni) kot pred 11 meseci, je treba za liter naftnih derivatov odšteti 1,464 (95-oktansko gorivo) oziroma 1,623 evra (dizelsko gorivo), so zapisali na avto-magazin.metropolitan.si.

Pred enim letom je bilo za isto gorivo potrebno odšteti 1,313 evra (95-oktansko gorivo) oziroma 1,417 evra (dizelsko gorivo). To pomeni, da je bilo pred letom gorivo cenejše za 15 oziroma 22 centov za liter. Najpomembnejše dejstvo pri razliki v ceni ob enakem strošku za surovo nafto je pa, da je pred letom dni slovensko vlado vodil Janez Janša, tokrat pa jo vodi Robert Golob.

Popolnoma isti model smo spoznali že pri ceni elektrike, ki se je pod vodstvom Golobove vlade drastično podražila ob enaki proizvodni ceni električne energije. Iz tega sledi, da so trenutni vladi bolj pomembni zaslužki energetskih podjetij, za katere plačujemo vsi prebivalci Slovenije.

Vir: avto-magazin.metropolitan.si.

MR