Čeh zmagovalec v Tallinnu z novim osebnim dosežkom

Ptujčan Kristjan Čeh

Slovenski atlet Kristjan Čeh je na dvoranskem mitingu v metu diska v estonskem Tallinnu zabeležil novo zmago, tokrat s fantastičnim metom dolgim 65,90 metra. Ta dosežek je za 18 centimetrov presegel njegov prejšnji najboljši rezultat, ki ga je postavil prejšnji teden v Berlinu.

 

Ptujčan Čeh je po tekmovanju izrazil zadovoljstvo z izidom, čeprav pravi, da ni vse potekalo popolnoma po načrtih. “Bolje sem metal kot v Berlinu, čeprav ni bilo popolnoma tako, kot sem si želel. Ampak met preko 65 metrov v dvorani je vsekakor dober rezultat,” je povedal Ptujčan, ki je v Tallinnu nastopil na svoji zadnji letošnji zimski tekmi. Poudaril je, da se bo zdaj osredotočil na treninge, s ciljem izboljšati tehniko pred nadaljevanjem tekmovanj v maju.

V olimpijski sezoni, ki bo vrhunec dosegla z boji za olimpijske medalje v Parizu in evropskim prvenstvom v Rimu, bo Čeh svoj prvi nastop opravil 10. maja v Dohi. S temi uspehi nadaljuje z izjemnimi predstavami, potem ko je že 23. februarja v Berlinu osvojil zlato z rekordom tekmovanja, dolgim 65,72 metra.

Svetovni rekord v dvoranskem metu diska, ki uradno ni priznan kot disciplina za svetovne rekorde, znaša 69,51 metra in ga je leta 2009 postavil Gerd Kanter. Kanter, ki je sedaj trener Kristjana Čeha, je s tem rezultatom postavil najboljši izid na svetu doslej v tej disciplini.

MR