Carthago odpira nov obrat v Ormožu

Podjetje Carthago, ki se ukvarja z izdelavo počitniških vozil, je danes zagnalo proizvodnjo v svojem novem obratu v Ormožu. Proizvodnja bo potekala s 180 zaposlenimi, ki bodo izdelovali predelane kombije znamke Malibu Van, pri čemer načrtujejo približno 40 vozil na teden. V prihodnosti namerava podjetje, pod vodstvom direktorice Sandre Županec, zmogljivosti postopoma širiti.

 

Novi obrat, ki se razprostira v industrijski coni ob ormoški obvoznici, je vreden 50 milijonov evrov. Carthago je za naložbo prejel šest milijonov evrov državne spodbude. Približno sto zaposlenih bo premeščenih iz enote v Odrancih, zaposlili pa bodo tudi dodatnih 80 delavcev.

Odprtje obrata, ki je potekalo 15. aprila, je bilo slovesno. Direktorica je izrazila prepričanje, da bo novi obrat prav tako uspešen kot tisti v Odrancih, kjer so v desetih letih izdelali 20.000 avtodomov in se zdaj približujejo številki 40.000.

Lastnik skupine Carthago, Karl-Heinz Schuler, je poudaril pomen Slovenije in njenih delavcev za uspeh podjetja. Brez njih podjetje ne bi bilo na vrhu pri prestižnih integriranih avtodomih v Evropi, ki v cenovnem razredu nad 100.000 evrov presegajo 15-odstotni tržni delež.

Na velik dan za podjetje Carthago, Občino Ormož in celotno regijo, sta župan Danijel Vrbnjak in direktorica občinske uprave Milena Debeljak obiskala obrat v Ormožu. Župan Danijel Vrbnjak je dobil priložnost, da sproži proizvodnjo prvega vozila v Carthago Ormož.

Župan Vrbnjak je s svojo odlično občinsko politiko igral ključno vlogo pri privabljanju investicij v občino Ormož in ustvarjanju novih delovnih mest. Občina Ormož želi podjetju veliko uspehov na nadaljnji poti in se veseli širitve ter krepitev gospodarskega razvoja v regiji.

MR