Bralci Mariborinfo Mojco Emeršič izbrali za naj gasilko

Bralci Mariborinfo so pred časom izbirali naj gasilko. Več kot polovico vseh glasov, kar 119, je dobila gasilka Mojca Emeršič, članica Prostovoljnega gasilskega društva Tržec v občini Videm.

Naj gasilka Mojca Emeršič

V glasovanju za naj gasilsko je bilo oddanih 222 veljavnih glasov. Bralci Mariborinfo so naj gasilko izbirali med Mojco Emeršič, Damjano Plot, Andrejo Borovnik, Nino Bedrač, Tatjano Mužerlin, Biserko Sever, Katjo Sel in Moniko Arbeiter. Takoj za Mojco se je uvrstila Nina Bedrač iz PGD Hajdoše, na tretje mesto pa Monika Arbeiter iz PGD Cirkulane.

»Vsak kraj ima svoje gasilke in vsaka gasilka je po svoje junakinja. Ne le gasilci, tudi gasilke so pogumne, neustrašne, dobrosrčne, predvsem pa požrtvovalne. Ne rešujejo le dobrin, temveč tudi človeška življenja,« so med drugim zapisali na portalu Mariborinfo.

Gasilka Mojca v akciji

Mojca Emeršič je potem, ko je izvedela, da je bila izbrana za naj gasilsko, z navdušenjem povedala: »Naziv mi veliko pomeni, saj to je dokaz več, da delam dobro. Ti številni glasovi, ki sem jih prejela, pa so še dokaz več, da sem na pravi poti gasilskega poslanstva.«

Z gasilstvom se ukvarja že od sedmega leta naprej, v operativi pa deluje enajsto leto. Od vsega začetka je zelo aktivna članica Prostovoljnega gasilskega društva Tržec. Delo gasilke opravlja kot prostovoljka in njen delovni dan je enak dnevom drugih ljudi, drugače je le, ko se oglasi pozivnik in je potrebno kar najhitreje na intervencijo, pojasni naj gasilka.

»Prav vsi gasilci so junaki,« pravi Mojca

Na vprašanje s čim si je prislužila ta naziv in ali je k temu botrovalo v zadnjem času kakšno junaško posredovanje, je Mojca dejala: »Težko je povedati s čim sem si prislužila ta naziv. To bi bilo najbolje vprašati ljudi, ki so glasovali zame. Glede junaškega posredovanja pa se raje bom distancirala, saj so po mojem mnenju prav vsi gasilci junaki. Ko ljudje pokličejo na številko 112 in povedo, da so v težavah, gasilec nikoli ne ve kaj ga čaka na poti na intervencijo.«

Mojca Emeršič (na levi) je ponosna prostovoljna gasilka

In s čim se še ukvarja naj gasilka?

»Veliko časa preživim v službi, saj delo medicinske sestre in reševalke to zahteva. Prosti čas pa najraje posvetim svojemu sinu,« je povedala Mojca Emeršič.

“Poklic si izbere tebe,” pravi naj gasilka po zboru bralcev Mariborinfo. Čestitamo!

Mojca Emeršič, naj gasilka, pa mladim, ki se morda odločajo za poklic gasilke, sporoča: »Tega poklica si ne izbereš sam, poklic si izbere tebe … Menim, da te besede povedo največ.«

Foto in vir: Mojca Emeršič, Facebook profil