Božiček Ptujski vabi na 6. Božično-novoletni tek in pohod

ptuj, hajdina, božiček, božičkov-tek-pohod

Božičkova kapa je obvezna

Tradicija na praznični 26. december se na Ptuju letos nadaljuje. Ptujski božično-novoletni tek in pohod bo na Ptuj prav gotovo ponovno privabil množico rekreativcev z rdečimi božičkovimi kapicami. Start za tekače in pohodnike bo z Mestnega trga na Ptuju, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši tekači, saj je organizator zanje pripravil otroški Božičkov tek in na 200 metrov se bodo podali v družbi Božička.

Božički lani decembra pred ptujsko Mestno hišo. Foto: Darko Solina

Poleg podpore MO Ptuj in občine Hajdina se v letošnji rekreativni dogodek kot soorganizatorja vključujeta Zavod za šport Ptuj in Zavod za turizem Ptuj, v veliko pomoč pa bo tudi vaški odbor Skorba z društvi, ki bo pri Domu krajanov v Skorbi poskrbel za Božičkovo okrepčilo.

Od ideje v letu 2012, ki se je ptujskim tekačem porodila v baru Maraton, v družbi znanega slovenskega maratonca Mirka Vindiša in njegovih tekaških prijateljev, je po šestih letih na Ptuju nastala že resna in dobro obiskana rekreativna prireditev. Razširil se je organizacijski odbor, vedno več je partnerjev in prijateljev projekta, novo nadaljevanje pa bo zgodba dobila že čez nekaj dni, na praznični dan, 26. decembra.

Na Ptuju lani prvič na Božičkov pohod …                                                                                        Foto: Darko Solina

Matija Brodnjak, eden od pobudnikov za Božičkov tek, pred letošnjim dogodkom pravi: »Lanski peti Ptujski božično-novoletni tek in pohod sta doživela kar nekaj nadgradnje. Osrednje dogajanje s startom in ciljem smo preselili na ptujski Mestni trg, ki je bil čudovita praznična kulisa in to zgodbo tam letos nadaljujemo. Dodali smo tudi Božičkov pohod, kar se je izkazalo za zelo dobro odločitev. Rekreativce smo lani pogostili v Hajdošah, letos nas bosta gostila vaški odbor Skorba in občina Hajdina. Lani nas je bilo aktivnih nekaj več kot 400 udeležencev, ki so ponovno prišli tudi iz drugih slovenskih krajev, letos sem prepričan, da bo ta številka še višja in trenutni podatki o prijavah kažejo zelo dobro.

Na ptujskem Mestnem trgu se dobimo 26. decembra, ob 14. uri

Potencial za tovrstne rekreativne dogodke je zelo velik, zelo pomembno pa je, da še dodatno privabimo v svojo sredino širšo množico iz naših krajev in vseh generacij, saj je nujno, da naredimo nekaj dobrega za počutje in zdravje po kulinarično bogatih božičnih praznikih.

Kot član organizacijskega odbora se želim zahvaliti vsem, ki nam pomagajo bogatiti naše rekreativno dogajanje v občinah Ptuj in Hajdina. Tudi letos so sponzorji našega dogodka pripravili božičkovo sponzorsko vrečko z zanimivo in uporabno vsebino.

Božičke Ptujski sporoča:” Spoštovane rekreativke in rekreativci! Moja ekipa je že v polnem zagonu za letošnji že 6. Ptujski božično-novoletni tek in pohod! Praznični torek, 26.12.2017, ob 14.00 že imate verjetno rezerviran za naslednjih 10 let! 🙂 Veselimo se vaše družbe!” ❄❄

V kolikor vas zanima, kako je vse skupaj potekalo in kdo vse je bil z nami, na socialnem omrežju Facebook dodajte osebo Božiček Ptujski, pa si boste lahko ogledali slikovni in video material z dogodka. Nasvidenje spet v torek, 26.12.2017 na ptujskem Mestnem trgu, od koder sledi pot skozi Skorbo do Hajdoš in nazaj. Vmes pa seveda organiziran počitek.«

TM, MB

Foto: Darko Solina