Boxmark Leather z rastjo prihodkov in novimi posli v letalski in avtomobilski industriji

Foto: arhiv Boxmark Leather

Kidričevski proizvajalec usnjenih prevlek, Boxmark Leather, je po poročanju spletnega portala Net-tv.si zaključil minulo poslovno leto z izjemnimi rezultati. Po poročanju spletnega portala Net-tv.si so bili uspešni tako v ohranjanju obstoječih kot tudi pri pridobivanju novih poslov z globalno priznanimi strankami.

 

Po poročanju spletnega portala Net-tv.si je ena izmed ključnih pridobitev podjetja sklenitev dolgoročnega sodelovanja z letalsko družbo Emirates, ki Boxmark uvršča med ključne dobavitelje letalskih sedežev. Prav tako je po poročanju spletnega portala Net-tv.si novi posel z italijanskim avtomobilskim gigantom Lamborghini dodatno utrdil njihov položaj na trgu.

Direktor Marjan Trobiš je po poročanju spletnega portala Net-tv.si v letnem poročilu izrazil zadovoljstvo nad poslovanjem in poudaril, da so se pričakovanja glede rasti avtomobilske industrije po pandemiji covida-19 uresničila. Po poročanju spletnega portala Net-tv.si je izpostavil tudi prestrukturiranje družbe, ki je zmanjšalo odvisnost od avtomobilskega sektorja in zagotovilo stabilnost na dolgi rok.

Vizija podjetja, po poročanju spletnega portala Net-tv.si, ostaja usmerjena v širitev na različne industrijske panoge, s ciljem sklenitve dolgoročnih poslov in povečanja dodane vrednosti na zaposlenega. V Kidričevem so po poročanju spletnega portala Net-tv.si optimistični glede prihodnosti, kljub izzivom pri iskanju primernih kadrov.

Po poročanju spletnega portala Net-tv.si je Boxmark Leather v preteklem letu ustvaril 67,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar predstavlja več kot desetino rasti v primerjavi z letom prej, čisti dobiček pa je znašal 2,1 milijona evrov. Podjetje se, po poročanju spletnega portala Net-tv.si, lahko pohvali, da kar 99 odstotkov svoje proizvodnje proda v tujino, s ključnimi kupci, kot sta francoska skupina Faurecia in kitajski Yanfeng.

MR