V poznih večernih urah je minister Gantar na Odmevih RTS povedal, da namera premestitve 40 okuženih v ptujsko bolnišnico odpade! Protest osebja je očitno zalegel.

 

Danes ob 12:00 je bila tiskovna konferenca pred SB dr. Jožeta Potrča Ptuj glede premestitve 40 okuženih oseb v ptujsko bolnišnico.

Direktorica bolnišnice mag. Anica Užman je dejala, da je bolnišnica na Ptuju postala COVID bolnišnica?

Kaj pomeni COVID bolnišnica?

Užmanova je pojanila, da to pomeni, da se ukini izvajanje vseh dejavnosti in se jih začasno prenese v UKC Maribor. Sprejeli so sklep, da sprejemejo 40 okuženih s COVID-19 iz doma upokojencev Ljutomer in ustanovijo poseben COVID oddelek.

“Kljub velikemu tveganju je ukinitev vseh dejavnosti v bolnišnici in popolno preoblikovanje v COVID bolnišnico najboljša možnost.”

Direktorica je povedala, da je to bila še najboljša možnost in da so alternative bile še slabše.

Dr. Teodor Pevec, strokovni vodja, je izjavil, da bodo sprejeli zdrave varovance ljutomerskega doma upokojencev, ki so sicer pozitivni na test COVID-19, ampak ne kažejo znakov okužbe.

Bolnikov ne bodo zdravili, saj nimajo infekcijskega oddelka. Ko se bodo pojavili simptomi in poslabšanje zdravstvenega stanja, se jih bo premestilo v UKC Maribor.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR