Akcija “Pomladimo gozdove 2022”

Družba Slovenski državni gozdovi prostovoljce vabi, da se 2. aprila od 9.00 do 11.00 ure pridružijo na tradicionalni vseslovenski akciji sadnje dreves. Na šestih gozdnih površinah, ki so jih v zadnjih letih prizadele naravne ujme in gradacije podlubnikov, bomo skupaj posadili dobrih 10.000 dreves. V zadnjih dveh letih jim je izvedbo akcije žal preprečevala epidemija koronavirusne bolezni.

 

Akcija bo letos potekala v Kočevski Reki, v bližini Trojan, Rakovega Škocjana in Škofje Loke in tudi v Kidričevem.Posadili bodo preko 10.000 sadik drevesnih vrst smreke, bukve, breka, doba, gorskega in ostrolistnega javorja, lipe in češnje. Pridruži se lahko kdorkoli, ki mu ni vseeno za slovenski gozd in bi želel narediti nekaj dobrega za prihodnje generacije. Sadnja je enostavno opravilo, zato se akcije lahko udeležijo vse generacije, od otrok do najstarejših. V primeru slabega vremena bo akcija prestavljena za teden dni na 9. april 2022.

Letošnja akcija »Pomladimo gozdove 2022« bo potekala tudi na območju Občine Kidričevo, in sicer na lokaciji ob glavni cesti Kidričevo – Slovenska Bistrica, v gozdu pred ograjeno površino zavijete desno na gozdno cesto. Udeleženci se lahko prijavite preko spleta, kar je mogoče na tej povezavi:

Ena oseba lahko prijavi več udeležencev.

Spodaj najdete podrobnejše informacije, za morebitna dodatna vprašanja pa lahko pišete na [email protected] ali pokličete na 041 540 064 (vsak delovnik med 8.00 in 15.00 uro).

VIR: Slovenski državni gozdovi