Martinovanje 2024 na Ptuju: praznovanje vina v najstarejšem slovenskem mestu

Ljubitelji vina in dobre družbe bodo tudi letos navdušeni nad dvodnevnim dogodkom Martinovanje 2024, ki bo potekalo v najstarejšem slovenskem mestu, Ptuju. Kot poročajo iz kabineta ptujskega županstva, bo dogodek potekal v soboto, 9. novembra, in v ponedeljek, 11. novembra 2024, na mestni tržnici. Martinovanje, ki je v mestu s tisočletno vinsko kulturo že tradicionalno posebno doživetje, letos prinaša še bogatejši kulturni in zabavni program.

 

Po poročanju Mestne občine Ptuj se obiskovalcem obeta pester nabor dogodkov, od otvoritve vinske tržnice in kronanja vinske kraljice, do blagoslova mošta in zanimivih vinogradniških iger. Za vse generacije bo poskrbljeno, saj program vključuje tudi mladinski festival vina in kulture z brezplačnimi degustacijami za mlade do 29 let.

V ponedeljek, 11. novembra, se bo praznovanje nadaljevalo s predstavitvijo vina letnika 2024, popotovanjem po mestu ter brezplačnimi vodenimi ogledi, ki bodo obiskovalcem približali zgodovino ptujskega vinogradništva.

Dogodek, ki ga organizira Javni zavod Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, obljublja nepozabno doživetje, polno dobre glasbe, vrhunskih vin in pristne lokalne kulinarike.

MR