Jesenska pravljica v Starošincah: vas zasijala v toplih jesenskih barvah

Tudi letos je vas Starošince zaživela v barvitih jesenskih odtenkih, saj so vaščani znova stopili skupaj in ustvarili čudovito dekoracijo, ki poudarja lepote tega letnega časa. Ob vstopu v vas obiskovalce pozdravi velika pisana kokoš, ki simbolizira živahnost in toplino skupnosti, kar je postala prava atrakcija za vse mimoidoče.

 

V središču vasi se nahaja teta Jesen, ki je oblečena v čarobne odtenke rdeče, oranžne in zlato rumene. Njena prisotnost nas spominja na bogastvo narave in prehod letnih časov. Poleg nje se nahaja priljubljen foto kotiček, kjer lahko obiskovalci ovekovečijo svoje spomine ob čudovitih jesenskih aranžmajih.

Pri gasilskem domu so vaščani postavili hudomušno dekoracijo, ki vasi doda še več veselja in barvitosti. Pravi ponos vasi pa je Muzej z zbirko podeželja, kjer obiskovalci lahko uživajo ob ogledu majhne kmetije s prašički, skakajočimi zajčki in prijazno kravico, ki se pase na zelenih travnikih. Idilično sceno dopolnjuje par, ki ob ličkanju koruze ustvarja pristno podobo življenja na podeželju, prežeto s skupnostjo in tradicijo.

Na koncu vasi obiskovalce pričakuje še manjši okras, ki vabi vse, da postanejo del čarobne atmosfere, ki jo Starošince vsako jesen ponuja. Žaklin Krepek Šijanec, ena izmed pobudnic projekta, vabi vse obiskovalce: “Z odprtimi rokami pričakujemo vse, ki želijo doživeti našo vasico, kjer se narava in tradicija prepletata v nepozabno izkušnjo.”

 

Starošince so to jesen pravi kraj za vse, ki si želijo začutiti čarovnijo letnih časov in uživati v toplini skupnosti, ki jo ustvarjajo pridne roke vaščanov.

MR