Vikend na Ptuju prinaša pestro dogajanje: od festivala zgodb do svetovnega dneva turizma

Prihajajoči vikend na Ptuju obeta številne dogodke, med katerimi bodo lahko uživali obiskovalci vseh starosti in interesov. Kot je navedeno v napovedniku, bo dogajanje bogato obarvano z Festivalom ptujskih zgodb, ki bo potekal v starem mestnem jedru, hkrati pa se bodo obeleževali tudi Svetovni dan turizma ter različni kulturni, zabavni in izobraževalni dogodki.

 

Petek, 27. september, bo med drugim zaznamovan z dopoldanskim druženjem mamic v Špajzi modrosti, vodenimi ogledi in proslavo Svetovnega dneva turizma. Po poročanju napovednika bo ob 10. uri v starem mestnem jedru potekala vodena tura “Od fotografije do sodobnih dvorišč”, ki bo obiskovalce popeljala skozi objektiv znanega slovenskega fotografa Stojana Kerblerja.

Popoldan prinaša tudi različne kulturne dogodke, med katerimi je podelitev priznanj Turističnega društva Ptuj, ob 16. uri na Slovenskem trgu, ter Festival Parzival, ki bo v Hotelu Mitra. Za filmske navdušence Mestni kino Ptuj pripravlja večerno projekcijo, med drugim “V mojih sanjah rase vsako noč drevo” in “Konča se z nama”.

V soboto, 28. septembra, bo Ptuj gostil Dan rancarjev na Ranci Ptuj, ob 10. uri pa se bodo lahko obiskovalci podali na lov za zakladom v dogodku “Iskanje Orfejeve lire”, v sklopu Festivala ptujskih zgodb. Popoldanske dejavnosti vključujejo vodeni ogled po rovih pod Ptujskim gradom ter degustacijo lokalnih vin v Vinoteki Kobal.

Nedelja, 29. septembra, bo namenjena sprostitvi, z dogodki kot je Nedeljski tematski brunch v Grand Hotelu Primus ter Ptujskim pasjim festom, kjer bo ob 10. uri v Sončnem parku nastopil glasbenik Emkej. Zaključek vikenda bo prinesel še nekaj filmskih projekcij in zaključno prireditev Festivala ptujskih zgodb v Klubu Piramida.

Kot napovedujejo organizatorji, je vikend na Ptuju odlična priložnost za vse, ki želijo raziskati bogato kulturno dediščino mesta in se prepustiti zanimivim doživetjem.

MR