Festival Vinarium 2024 zaključil v slogu in obeležil deveto obletnico razglednega stolpa Vinarium

Festival Vinarium 2024 se je zaključil s praznovanjem devetega rojstnega dne razglednega stolpa Vinarium Lendava. Dogodek, ki je privabil številne obiskovalce, je spremljalo sončno vreme in prijeten vetrič, ki je ponujal čudovit razgled na štiri države – Slovenijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. Ta praznik je predstavljal vrhunec festivala, ki vsako leto privablja turiste, kolesarje in ljubitelje lokalne kulinarike.

 

Župan Lendave, Janez Magyar, je na slavju poudaril uspeh stolpa: “Danes praznujemo deveto obletnico otvoritve stolpa Vinarium in lahko rečem, da je to zgodba o uspehu, ki privablja ogromno število gostov, turistov in domačinov. Verjamem, da so vsi odšli zadovoljni in polni doživetij.”

Razgledni stolp Vinarium, visok 53,5 metra, je v devetih letih obiskalo kar 688.500 ljudi, letošnje leto pa je pritegnil več kot 48.000 obiskovalcev. Na dogodku sta zbrane nagovorila župan Magyar in predsednica Turistične zveze Lendava Vabi, Eva Marija Banutaj, ki je poudarila pomen stolpa za prepoznavnost regije: “Načrtujemo gradnjo restavracije, ki bo še dodatno obogatila kulinarično in turistično ponudbo stolpa.”

Dogajanje so popestrili nastopi folklornih skupin, tolkalskih orkestrov in glasbeni vložki, pri katerih se je celo župan zavrtel ob morskih ritmih. Med zanimivostmi na prizorišču je bila tudi obnovljena stara vinska preša, ki ponazarja bogato kulturno dediščino Lendave.

Eva Marija Banutaj je ob koncu dogodka napovedala nove projekte: “Zipline Vinarium, ki stolp povezuje z Lendavskimi goricami, je ena izmed naših največjih atrakcij, nova restavracija pa bo še okrepila našo ponudbo.”

Stolp Vinarium bo prihodnje leto praznoval svojo deseto obletnico, ob tej priložnosti pa organizatorji obljubljajo še bogatejši program in nove atrakcije, ki bodo privabile še več obiskovalcev.

MR