Jožef Lenart opozarja na razsulo na kmetijskem ministrstvu pod vodstvom Mateje Čalušić

Poslanec Slovenske demokratske stranke (SDS) iz Spodnjega Podravja, Jožef Lenart, je na Twitterju izrazil močno kritiko na račun delovanja kmetijskega ministrstva pod vodstvom Mateje Čalušić. “Kadar kapitan ladje ne zna plavati, ne moremo pričakovati, da bo krmaril,” je zapisal Lenart in dodal, da so v institucijah, ki sodelujejo s kmetijskim ministrstvom, zgroženi nad trenutnimi razmerami. Poudaril je, da na ministrstvu ni več kompetentnih sogovornikov, kar vodi v številne napake in slabšo koordinacijo ukrepov, ki so ključni za kmetijski sektor.

 

Kot poroča Dnevnik, se stanje na ministrstvu hitro slabša, zlasti zaradi nepravilnosti v kadrovanju. Kabinet ministrice Čalušić se je v zadnjih mesecih drastično povečal, število zaposlenih je naraslo z 11 na 20, a strokovnost in odzivnost ekipe naj bi bila po ocenah sodelujočih institucij na izjemno nizki ravni. Pogosto se pojavljajo očitki o zaposlovanju politično primernih ljudi, ki nimajo potrebnih izkušenj na področju kmetijstva.

Lenart je večkrat opozoril na nevarnosti takšnega stanja: “V Ormožu in širše po Sloveniji kmetje in podjetja trpijo zaradi napačnih odločitev. Brez kompetentnih sogovornikov na ministrstvu ni mogoče pričakovati napredka.”

Kritike, kot so jih izpostavili v Dnevniku, kažejo, da je stanje na ministrstvu kaotično in neorganizirano, kar otežuje pripravo učinkovitih kmetijskih politik. Situacija na ministrstvu, ki ga vodi Mateja Čalušić, je že povzročila nemalo zaskrbljenosti med strokovno javnostjo in sodelujočimi institucijami, ki se bojijo, da bo to negativno vplivalo na celotno kmetijsko panogo.

MR