350 članic na srečanju gasilk Podravske regije

gz kidričevo, jablane, podravska, regija, srečanje, članice

V PGD Jablane srečanje združili s 130-letnico društva in dnevom gasilca

V Jablanah v občini Kidričevo je danes potekalo jubilejno 30. regijsko srečanje članic Podravske regije. Letos je organizacijo srečanja prevzela GZ Kidričevo, za izvedbo srečanja pa so poskrbele članice in člani PGD Jablane.

Srečanja se je je udeležilo preko 350 gasilk iz gasilskih zvez Destrnik, Dornava, Gorišnica, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Ormož, Slovenska Bistrica, Sveti Tomaž, Videm in OGZ Ptuj.

Gasilke Podravske regije so se tudi tokrat zbrale s posebnim namenom, da se meddruštveno in medsebojno spoznavajo, izmenjujejo izkušnje, sodelujejo, sklepajo nova prijateljstva in pridobivajo nove ženske obraze v gasilske vrste. Druženje v Jablanah so organizatorji popestrili še z zabavnimi igrami, ekipe članic pa so se pomerile v hoji preko podstavka, v priključevanju gasilskih cevi v paru, štafeti s prenosom vode in kegljanju, na koncu pa so se pomerile še v vleki vrvi. Najmočnejša ekipa je bila ekipa članic GZ Slovenska Bistrica, v skupnem seštevku vse štirih iger pa je drugo leto zapored slavila ekipa članic GZ Ormož. Prihodnje leto bo organizacijo srečanja prevzela GZ Majšperk.

TM, foto: TM