240 otrok ob slovensko-hrvaški meji počitnice zaključilo aktivno in v športnem duhu

OŠ Videm je bila od 26. do 28. avgusta odlična gostiteljica že 5. Poletnih zabavnih iger. 240 počitnikarjev iz kar 10 osnovnih šol ob slovensko-hrvaški meji je tako počitnice znova zaključilo aktivno in v športnem duhu.

V Vidmu trije dnevi nepozabnih počitniških doživetij. Foto: arhiv OŠ Videm
Na travnatem igrišču športnega parka Videm so se od ponedeljka so srede družili osnovnošolci iz slovenskih osnovnih šol Videm s podružnicama Sela in Leskovec, Cirkulane, Majšperk, Podlehnik, Žetale ter hrvaških šol Lepoglava, Višnjica, Kamenica in Bednja.
S počitnikarji se je družil tudi boksa Dejan Zavec

Poleg številnih gostov in videmskega župana Branka Mariniča so mlade obiskali tudi znani slovenski športniki, med njimi tudi boksar, častni občan občine Videm Dejan Zavec.

Pri uspešni izvedbi projekta so šole podprle vse občine, projekt pa sta ob pomoči vaditeljev, društev in animatorjev vodila učitelja videmske šole Gorazd Černila in Beno Repič.

240 otrok iz sedmih občin ob slovensko-hrvaški meji je na prav poseben način zaključilo letošnje poletne počitnice.

Igre z žogo, tarča, čolnarjenje, …

V treh dneh so se učenci na različnih postajah preizkusili v športno – zabavnih igrah, veliko so se zabavali z žogo, letošnja novost sta bila tarča in čolnarjenje po Dravinji.

Čolnarjenje po Dravinji

Uživali so ob animaciji bratov Malek pobližje so spoznali gasilsko opremo PGD Videm pri Ptuju, vroč poletni dan pa so aktivno preživeli še v Bio termah v Malih Moravcih. Kot so povedali na videmski šolo množici navdušenih otrok v termah ni bilo ponujeno le plavanje, temveč tudi ples in zabavne igre v vodi ter na suhem.

Igra z baloni

Ravnatelj OŠ Videm Robert Murko je povedal, da so bili zadnji dnevih poletnih počitnic za vse udeležence Poletnih zabavnih iger prava izbira in dodal, da so v tri dni združili nova doživetja. Ob tako dobrem odzivu in pomoči lokalnih skupnosti bodo v tej smeri zagotovo nadaljevali, že za prihodnje poletne počitniške zabavne igre pa organizatorju ne manjka idej.

Foto: arhiv OŠ Videm