Občina Cerkvenjak je nastala leta 1998 le z odcepitvijo od matične občine Lenart. Čeprav se je odločitev takrat morda zdela kot nekoliko tvegana, pa občine 22 let kasneje dokazujejo, da so lokalne skupnosti samostojnost dobro izkoristile. Da so na dobri poti so prepričani tudi v občini Cerkvenjak, kjer so včeraj obeležili osrednji občinski praznik.

 

Čeprav je bilo dogajanje zaradi nedavne epidemije koronavirusne bolezni letos nekoliko skromnejše kot minula leta, so občinski praznik v Cerkvenjaku vseeno praznovali. Prvič na novem trgu pred občino, ki je nastal sočasno z obnovljeno regionalno cesto skozi kraj. Slednja je bila v minulem letu največja investicija v občini, obeta pa se že nova.

“Ena največjih investicij bo energetska sanacija šole. Obnovili bomo fasado in zamenjali okna. V podstrešju bomo pridobili proctor za novo knjižnico in kabinete za glasbeno šolo,” je povedal Marjan Žmavc župan Občine Cerkvenjak

Energetska sanacija šole ni edina načrtovana investicija, do naslednjega občinskega praznika naj bi se v Cerkvenjaku še veliko zgodilo. Uresničevanje ciljev Občine Cerkvenjak bo sicer letos zaradi višjih povprečnin še nekoliko lažje.

“Za naslednje leto nas čaka druga faza komunalnega opremljanja v novem naselju v Cogetincih. Z dodatnimi sredstvi, ki jih bomo dobili zaradi višanja povprečnin pa bomo izgradili novi pločnik in cestno razsvetljavo,” dodaja župan.

Na slavnostni seji so, tako kot je že v navadi, podelili tudi priznanja najuspešnejšim dijakom in študentom ter prizadevnim posameznikom in društvom. Srebrni grb občine Cerkvenjak je za uspešno 20 letno neprekinjeno delo prejel Nogometni klub Cerkvenjak.

“Kot je povedal že Jean Monnet, nič se ne začne brez ljudi, nič ne obstane brez inštitucij. Danes vidimo, da so tudi manjše občine nadaljevale uspešno pot, uspešno so črpale evropska sredstva, uspešno so vzdrževale ljudi. Občina Cerkvenjak ima tudi pozitivno demografsko sliko. Vse več mladih se preseljuje v občino Cerkvenjak in mladi čutijo, da imajo tudi na podeželju zelo kvalitetno življenje,” je povedal poslanec državnega zbora SDS Franc Breznik

Ob slavnostni seji je v Cerkvenjaku potekala tudi slovesna maša ob občinskem prazniku in 15. »Turnir Zorman« v malem nogometu. Prireditev se je, kot je to že v navadi, udeležil tudi poslanec državnega zbora Franc Breznik, ki stanuje v občini Cerkvenjak. Prepričan je, da je Cerkvenjak spisal uspešno zgodbo.

Prireditve v okviru 22. občinskega praznika se bodo sicer odvijale še do sobote, ko bo dogajanje sklenil zaključek 12.nogometne šole v Cerkvenjaku.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR