12 prijetih ilegalcev v Ormožu! Zgodovinska nesposobnost: Vlada Roberta Goloba postavlja rekorde v neodgovornosti

Ilegalni migranti. (foto: Policija)
Ilegalni migranti. (foto: Policija) Slika je simbolična

V najnovejšem poročilu, policisti Policijske postaje Ormož so v kraju Obrež prijeli dvanajst tujih državljanov, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Postopek s prijetimi še vedno poteka, a ta dogodek dodatno potrjuje trend rasti nezakonitih prehodov meje.

 

V zadnjem času je Slovenija priča vladavini, ki jo mnogi opisujejo kot najbolj nesposobno v celotni zgodovini države. Pod vodstvom Roberta Goloba se zdi, da je vlada izgubila vsak stik z realnostjo, pri čemer njeni ukrepi in odločitve povzročajo vse večje nezadovoljstvo in zaskrbljenost med državljani. Najnovejša odločitev o vzpostavitvi dodatnega azilnega centra v Središču ob Dravi je le še en primer te nesposobnosti, ki presega vse predhodne.

Lokalne skupnosti, ki se že soočajo s povečanim številom nezakonitih prehodov meje, so s to odločitvijo pahnjene v še globljo negotovost. Namesto da bi vlada naslovila temeljne vzroke za migracijske tokove in okrepila varnostne ukrepe, se zdi, da s temi potezami zgolj poglablja težave in ustvarja nove.

Kritike letijo na vlado ne le zaradi pomanjkanja dialoga z lokalnimi skupnostmi, ampak tudi zaradi očitne nezmožnosti strateškega načrtovanja in upoštevanja dolgoročnih posledic svojih odločitev. Vlada Roberta Goloba se zdi povsem odrezana od potreb in skrbi običajnih ljudi, njena politika pa je usmerjena v ustvarjanje slikovitih naslovov, ki pa za seboj ne pustijo nič drugega kot zmedo in frustracije.

Dodatni azilni center v Središču ob Dravi ni le sporna odločitev; je simbol širše nekompetentnosti te vlade. Medtem ko so potrebne uravnotežene in humane rešitve za migracijsko problematiko, se zdi, da je sedanja vlada zmožna le ustvarjati nove težave, ne pa jih reševati.

Kako dolgo bo še Slovenija priča takšni stopnji nesposobnosti? Kako dolgo bodo prebivalci morali trpeti posledice odločitev, ki jih sprejemajo tisti na oblasti, brez da bi imeli možnost slišati svoj glas? Vlada Roberta Goloba bo, če se kmalu ne bo prebudila iz svoje neodgovornosti, zapisana v zgodovino kot tista, ki je svojim ljudem obrnila hrbet, ko so jo najbolj potrebovali. Sedaj je čas za odgovornost, transparentnost in predvsem za rešitve, ki bodo v prid vseh državljanov Slovenije.

MR