🌞POLETNA DOŽIVETJA: GIBONNI, vodeni ogledi, degustacije, aktivnosti…

👉PETEK, 15. september

V petek, 15. septembra, se Ptuj prebudi v ritmu 29. PTUJSKEGA ŠPORTNEGA VIKENDA, ki ga gosti Mestni Stadion Ptuj. Za vse ljubitelje vin se v Vinoteki Kobal med 15. in 20. uro odvijajo degustacije, pod skrivnostnim nazivom [Poletna doživetja]. Isti časovni pas, ob 18. uri, prinaša dvojni užitek. V Hotelu Mitra lahko občudujete vrhunska vina v Vinski kleti Osterberger, medtem ko Hiška Herbeinstein na Mestnem Vrhu 90 ponuja brezplačno potovanje skozi čas s vodenim sprehodom.

Sončni park pri Dominikanskem samostanu:

  • 20:00: GIBONNI

Ne zamudite osrednjega dogodka večera: ob 20. uri Sončni park pri Dominikanskem samostanu vabi na koncert priljubljenega glasbenika, Gibonnija. Občutite čarobnost njegovih melodij pod zvezdnatim nebom Ptuja.

👉SOBOTA, 16. september

Sobota, 16. septembra, nadaljuje s športnim vikendom na Mestnem Stadionu Ptuj. Dopoldan ob 9. uri, pa se obeta kolesarski potep skozi arheološki park Poetovio in agility tekma kinološkega društva. Zanimivo bo tudi na sejmu prostega časa ter v Ptujskem gradu, kjer se obeta delavnica za družine in zapestnice prijateljstva. Z brezplačnim vodenjem po najstarejšem mestu se ob 10.30 pridružuje tudi TIC Ptuj. Popoldne pa bo zanimivo za ljubitelje vina v Vinoteki Kobal, obiskovalce rova pod Ptujskim gradom ter za tiste, ki se bodo odločili za vožnjo s turistično ladjico Čigra. Večer pa bo prav tako postregel s številnimi filmskimi projekcijami v Mestnem kinu Ptuj in glasbenim programom.

👉NEDELJA, 17. september

Nedelja, 17. septembra, se zaključuje s športnim vikendom. Dopoldan ponovno vabi na brezplačno potovanje skozi čas s Hiško Herbeinstein. Za ljubitelje vin bo zanimiva degustacija v Vinogradniškem muzeju in v grajski vinski kleti. Ob 14.30, 16.00 in 17.30 pa vas čaka še ena priložnost za vožnjo s turistično ladjico Čigra. Popoldan in večer bosta ponovno postregla s filmi v Mestnem kinu Ptuj, za piko na i pa se v Hotelu Mitra odvija degustacija vrhunskih vin v Vinski kleti Osterberger.

Povezave:

Napomene: Urnik in lokacije se lahko spremenijo. Priporočamo, da se pred obiskom posameznih dogodkov informirate o morebitnih spremembah.