Znani so ptujski naj dijaki

mo ptuj, naj dijaki, sprejem

Na svečanem sprejemu pri županu Senčarju

Župan MO Ptuj Miran Senčar je konec minulega tedna v Mestni hiši na Ptuju sprejel najboljše dijake srednjih šol Mestne občine Ptuj v šolskem letu 2016/17. Primož Golob (smer avtokaroserist), Patrik Lampret (strojni tehnik), oba iz Strojne šole ŠC Ptuj, Matic Rašl iz Elektro in računalniške šole, Živa Bombek (okoljevarstveni tehnik) iz Biotehniške šole ter Lucija Sevšek iz Gimnazije Ptuj so postali naj dijaki srednješolskega in poklicnega izobraževanja v šolskem letu 2016/17.

Patrik Lampret, najboljši dijak srednješolskega strokovnega programa Strojne šole. Foto: Langerholc

V skladu s Pravilnikom o podeljevanju priznanj in nagrad osnovnošolcem, športnikom osnovnih šol, učencem glasbenih šol, dijakom in študentom Mestne občine Ptuj sta ravnateljica Gimnazije Ptuj in Kolegij ravnateljev Šolskega centra Ptuj naredila izbor najboljših dijakov posameznega izobraževalnega programa. Izmed teh dijakov sta na podlagi zavzetosti, vedoželjnosti in odličnih uspehov na različnih področjih predlagala dijaka srednjega in poklicnega izobraževanja za podelitev naziva naj dijak zaključnih letnikov.

 

Fotografija najboljših dijakov, predstavnikov posameznih šol in župana MO Ptuj. Foto: Langeholc

Na sprejemu so najboljši dijaki posameznih šol prejeli spominsko priznanje »medaljo – grb Mestne občine Ptuj na steklu«, naj dijaka srednjega in poklicnega izobraževanja pa še listino Naj dijak za najboljšega dijaka srednjega poklicnega izobraževanja srednjih šol Mestne občine Ptuj v šol. letu 2016/17 in listino Naj dijak za najboljšega dijaka srednješolskega izobraževanja srednjih šol Mestne občine Ptuj v šol. letu 2016/17.

Vir: MO Ptuj, Foto: Langerholc