Začenja se tabor gasilske mladine OGZ Ptuj

mladi, gasilci, tabor, ogz, ptuj, pgd_slovenja vas

Preko 200 mladih gasilcev bo taborilo pri PGD Slovenja vas

Od petka do nedelje, 27. avgusta bo v občini Hajdina, pri gasilskem domu PGD Slovenja vas, potekal tridnevni tabor gasilske mladine iz Območne gasilske zveze Ptuj. Po prvih prijavah naj bi se tabora udeležilo preko 200 otrok iz gasilskih poveljstev občin Markovci, Hajdina, Cirkulane, Zavrč in Mestne občine Ptuj.

Otvoritev tabora z dvigom zastave bo danes ob 16. uri, že popoldan pa se bodo mladim gasilcem predstavila gasilska društva iz gasilskega poveljstva občine Hajdina. Vodja tabora in predsednik komisije za delo z mladino v OGZ Ptuj Janko Fišinger je napovedal pester urnik dogajanj, raznolike aktivnosti, ki jih že preko deset let uvrščajo v program tabora gasilske mladine. Letošnji tabor bo posvečen spoznavanju gasilske opreme in reševanja ob prometnih in drugih nesrečah, v soboto pa se bo mladim gasilcem predstavila Slovenska vojska.

Šotori v Slovenji vasi so pripravljeni. Foto: UM

Udeleženci bodo v petek in soboto prespali v šotorih, ki so bili že v sredo pripravljeni za prihod mladine, organizator pa bo poskrbel tudi za hrano in druge zanimive aktivnosti. Po doseganjih izkušnjah pa Fišinger z ekipo mladinskih mentorjev in vseh ostalih, ki pomagajo pri izvedbi letošnjega tabora, pričakuje, da bodo mladi navdušeni, da bodo spoznali veliko novega, se marsikaj koristnega tudi naučili, predvsem pa na zanimiv in sproščen način preživeli še nekaj zadnjih počitniških dni.

TM