V ptujski porodnišnici novo leto pričeli z deklico Ello

ptuj, porodnišnica, prvorojenka, obdaritev

Tradicionalna obdaritev prvorojencev

Prva novorojenčka v novem letu v slovenskih porodnišnicah sta se rodila minuto čez polnoč v Ljubljani in Trbovljah, v ptujski porodnišnici pa so leto 2018 začeli z deklico , kot drugi pa se je rodil deček. Prva je letos malo pred poldnevom na novega leta dan Mariborčanka Tjaša Leš rodila deklico Ello, nekaj ur potem pa je Metka Rodvajn iz Podlehnika povila dečka Žiga.

Danes je ptujska bolnišnica pripravila tradicionalno obdaritev novorojenčkov, zagotovo najlepši dogodek, s katerim začenjajo novo leto, hkrati pa so predstavili tudi lanske dobre rezultate. Slovesnost je bila na porodnem oddelku, kjer so prvo in drugorojenega otroka zdaj že tradicionalno obdarila podjetja Tenzor, Pikapoka, Terme Ptuj in Tosama, Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj je prvorojenki Elli podarila še verižico s spominskim obeskom, denarno nagrado Mestne občine Ptuj pa je prvorojenki izročil ptujski župan Miran Senčar.

Utrinek s tradicionalne novoletne ovdaritve prvorojencev v ptujski porodnišnici. Foto: Petv

Lani v ptujski porodnišnici 790 porodov

Sicer pa je direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič ob tej priložnosti poudaril, da v minulem letu na porodnem oddelku beležijo dobre rezultate ter da imajo na leto okrog 800 porodov, kar je med štirinajstimi slovenskimi porodnišnicami dober rezultat, ki pa ga z dodatno ponudbo želijo še povečati. Vodstvo porodnišnice je predstavilo še zanimive podatke za minulo leto, ko so imeli 790 porodov, na svet so pomagali 797 novorojenčkom, od tega desetim dvojčkom, imeli pa so 26 porodov v vodi.

Foto: PeTv