V občini Hajdina zaključili s praznovanjem občinskega praznika

hajdina, praznik, priznanja, tekmovalne-enote, pgd hajdoše, ministrica-za-obrambo

Na osrednji slovesnosti tudi ministrica za obrambo in državni svetnik Fajt

Konec minulega tedna so v občini Hajdina zaključili s praznovanjem 19. občinskega praznika, ki ga vsa leta združujejo s kulturnim dogodkom »Iz mošta vino – pridi na Hajdino«, posvečenim farnemu zavetniku sv. Martinu. V soboto je bila osrednja občinska slovesnost, na kateri so podelili tudi najvišja občinska priznanja, med letošnjimi nagrajenci pa so tudi tekmovalne enote PGD Hajdoše, ki so uspešno nastopile na gasilski olimpijadi v Avstriji.

Poleg olimpijskih tekmovalnih enot PGD Hajdoše, ki so prejele zlati grb občine Hajdina, je zlati grb prejelo tudi ŠD Gerečja ob 50-letnici, srebrni grb Lidija Terbulec, bronasti grb pa Kulturno društvo Draženci, Dragica Vegelj in Janez Turnšek.

Slovesnosti na Hajdini so se poleg številnih občanov in občank udeležili tudi gostje, med njimi ministrica za obrambo Andreja Katič, poveljnik Gasilske zveze Slovenije (GSZ) Franci Petek in podpoveljnik GZS Zvonko Glažar, poslanec Andrej Čuš in državni svetnik Rajko Fajt.

Občinski nagrajenci v družbi gostov in župana Glažarja. Foto: Miha Damiš

Ministrica Katičeva je na slovesnosti v svojem nagovoru posebej izpostavila dosežke članov in članic tekmovalnih enot PGD Hajdoše za izjemne rezultate na letošnji gasilski olimpijadi ter v preteklih letih in pohvalila delo z mladimi v občini na več področjih. V nagovoru je ministrica poudarila, da so povezanost in usklajenost, solidarnost ter pomoč ljudem v stiski vrednote, ki so v občini Hajdina zelo pomembne. Po zaključku slovesnosti si je ministrica v družbi hajdinskega župana mag. Stanislava Glažarja in poveljnika GZS Francija Petka ogledala razstavo Olimpijade hajdoških gasilcev.

Na ogledu razstave … Foto: Miha Damiš

TM, vir: in foto: MO, Miha Damiš