Slovenija v enotnosti: SDS poslanci na terenu pomagajo žrtvam ujme

Slovenija je dokazala, da je v časih krize zmožna enotnosti in solidarnosti. Janez Janša, predsednik SDS, je po seji Sveta za nacionalno varnost poudaril, da je Slovenija enotna in da se to vidi na terenu.

 

V središču te enotnosti so bile impresivne akcije poslancev SDS, ki so se pridružili prostovoljcem in žrtvam naravne nesreče, da bi pomagali pri čiščenju in obnovi prizadetih območij. V tej gesti so bili skupaj z ekipo, ki je očistila več kot 250 m3 blata iz trgov in dvorišč v Mozirju, kljub dežju. Ta prizadevanja so dobila še večjo težo z obiskom Marjana Šarca, ministra za obrambo in bivšega predsednika vlade.

Janša je priznal, da je to ena izmed največjih naravnih nesreč, ki so jih doživeli v zadnjih desetletjih, z ogromnimi posledicami za državo. Kljub temu je poudaril potrebo po enotnosti, rekoč, da je čas, da se osredotočimo na odpravo posledic in pripravo interventnih ukrepov. Poudaril je tudi pomen preprečevanja in ukrepanja v prihodnosti, še posebej v luči potrebnih sprememb v urbanističnem načrtovanju in protipoplavnih ukrepih.

Poslanci SDS so se odločno odzvali na klic dolžnosti, s čimer so postavili zgled ostalim in pokazali, da v časih krize politične razlike ostanejo ob strani in je pomembno delovati za skupno dobro. Janša je pozval k umiritvi razprave na družbenih omrežjih in poudaril, da je sedaj čas za sodelovanje in pomoč tistim v stiski.

V zaključku je Janša vse prebivalce Slovenije pozval k sodelovanju in pomenu enotnosti v teh težkih časih, saj “nihče ne bo ostal sam in združili bomo moči v tej pomoči”.

MR