SDS vložila interpelacijo o delu in odgovornosti vlade RS glede ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve in Urada Vlade RS za demografijo.

Poslanska skupina SDS je v parlamentarni postopek vložila interpelacijo o delu in odgovornosti vlade Republike Slovenije, saj je prepričana, da je trenutna vlada s svojimi ravnanji ogrozila obstoj Slovenije. Interpelacija se nanaša na ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve in Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo ter druge protiustavne ukrepe vlade.

 

Vlada je že na svojih prvih sejah sprejela odločitve, ki gredo v smer razgradnje naroda, družine, zasebne lastnine in svobodnega podjetništva. Ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve je napad na temeljna izhodišča slovenske ustavnosti. Poleg tega so se pojavile tudi grožnje podjetnikom, razvrednotenje družine, znižanje plač v gospodarstvu, siromašenje upokojenske generacije, propagiranje in uvajanje evtanazije itd, so zapisali na sds.si.

Ukinitve Urada Vlade Republike Slovenije za demografijo so še posebej zaskrbljujoče, saj Slovenija beleži drastičen upad rojstev in je ena od držav z enim najstarejših prebivalstev na svetu. Vlada dr. Goloba se ne zaveda resnosti problema in raje preusmerja sredstva na urad za oskrbo migrantov.

Vlada je s temi dejanji kršila določila Ustave Republike Slovenije ter lastne zaveze v koalicijski pogodbi. Poslanska skupina SDS je z interpelacijo želela opozoriti na te protiustavne ukrepe in zahtevati odgovornost vlade za svoje ravnanje.

Obstoj Slovenije je ogrožen, zato je potrebno takojšnje ukrepanje vlade. Namesto da se vlada ukvarja s problemi migrantov, bi morala poskrbeti za svoje državljane ter izboljšati demografsko sliko Slovenije. Vlada mora spoštovati določila Ustave Republike Slovenije ter se zavzemati za dobrobit svojih državljanov. V nasprotnem primeru bomo ogrozili obstoj Slovenije kot države, so zapisali na sds.si.

Vir: sds.si

MR