S humanitarno akcijo do defibrilatorja

kgz, ptuj, defibrilator

V petek slovesnost v ptujskem kmetijsko-gozdarskem zavodu

Na slovesnosti ob dnevu KGZS, Zavoda Ptuj bo v petek, 9. junija s pomočjo humanitarne akcije predan v uporabo defibrilator, ki bo nameščen na pročelju dvorane KGZ Ptuj, na Ormoški cesti 28.

V organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Ptuj bo izvedena humanitarna akcija zbiranja sredstev za nakup defibrilatorja. V humanitarni akciji bo terenski kmetijski svetovalec Miran Reberc s 24-urnim kolesarjenjem na stacionarnem kolesu izzival vse potencialne tekmece, da skupaj prevozijo enako ali večje število kilometrov, kot jih bo prevozil sam. Ob njegovem kolesu bo postavljeno dodatno kolo, na katerem bodo lahko kolesarili vsi, ki želijo sodelovati v humanitarni akciji in s svojimi prispevki pomagati pri nakupu defibrilatorja.

Kolesarjenje se bo pričelo v četrtek, 8. junija, ob 12.30 in zaključilo v petek, 9. junija, ob 12.30 uri. Zbrana sredstva na humanitarni akciji bodo namenjena nakupu defibrilatorja, preostala potrebna sredstva za nakup pa bo na podlagi donatorske pogodbe prispeval KGZS Zavod Ptuj.

Defibrilator bodo predali  v uporabo direktor KGZS Zavoda Ptuj Andrej Rebernišek, predsednik Odbora Rdečega križa Ptuj Aleksander Solovjev in Miran Reberc, ki je tudi pobudnik humanitarne akcije, na slovesnosti ob dnevu KGZS Zavoda Ptuj s pričetkom ob 12.30 uri na dvorišču zavoda.

Namestitev defibrilatorja bo tudi pomemben prispevek k varovanju zdravja zaposlenih in strank zavoda, predvsem kmetovalcev s širšega podravskega območja. Prav tako bo namenjen vsem ostalim prebivalcem in obiskovalcem, saj kljub veliki koncentraciji nakupovalnih centrov in drugih ustanov na tem območju Ptuja še ni nameščenega defibrilatorja.

TM, Vir: KGZ Ptuj

Foto: www.ihelp.si